“Nature Supreme” plesom osvojile put u Litvaniju

Postavljeno: 27.07.2021

Na Evropskom takmičenju učeničkih kompanija Srbiju je predstavlja učenička kompanija “Nature Supreme“ iz Gimnazije u Kruševcu. Nagrada iz preduzetnišva je izostala, ali su naše talentovane gimnazijalke Jovana Radisavljević, Nikolina Radović i Tanja Mladenović, pod mentorstvom profesorke Marije Urošević dobile prvu nagradu na “dance challenge-u” i tako osvojile put u Litvaniju

Nije pala nagrada iz preduzetništva ali pala je najsladja nagrada na takmičenju. Svi timovi su dobili dance challenge za pesmu koja je predstavljala Litvaniju na Evroviziji da snime kratak video sa koreografijom. Mi smo pobedili na ovom plesnom izazovu i osvojili putovanje u Litvaniju – kaže profesorka Marija Urošević za naš portal.

Litvanija je Evropska prestonica kulture sledeće godine, kada će ova ekipa tamo i otputovati.

Putujemo 2022. godine, jer trenutna epidemiološka situacija to ne dozvoljava – navodi profesorka.

Podsećamo, “Nature Supreme” je pobednik nacionalnog finala učeničkih kompanija Srbije na kom su predstavile svoj inovativni proizvod “Drop za ekstrakciju vode iz drveta”, za sve koji se nađu izgubljeni u prirodi. A kako je izgledao njihov “dance challenge” uz pesmu Discoteque pogledajte na sledećem linku.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top