Nastavljeni radovi na trasi Moravskog koridora kod Kruševca

Postavljeno: 24.07.2020

Radovi na takozvanoj Petlji 1, u Pojatu, koje je zvanično predsednik Aleksandar Vučić otvorio u decembru prošle godine  nastavljeni su ovih dana, a danas to gradilište obilazi ministarka građevine i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, zajedno sa predstavnicima izvođača, te ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, te zamenica ambasadorke Velike Britanije Rebekom Fabrici

Kako je godinama unazad najavljivano, Moravski koridor predstavlja važan infrastrukutrni projekat koji će povezati sedam lokalnih samouprava, ali će i čitavo to područje na kome živi oko pola miliona ljudi povezati  sa koridorima 10 i 11. Smatra se da će Moravski koridor imati presudnu važnost za investicioni razvoj gradova i opština koji se nalaze na njegovoj trasi. 

Reč je o autoputu dužine 112 kilometara, sa planiranih 12 petlji i 135 objekata. Radovi su povereni američko turskom konzorcijumu Bethtel – Enka, a na ovoj prvoj građevinskoj deonici iz pravca Kruševca angažovano je 150 radnika. 

Danas su u obilasku gradilišta Moravskog koridora u Kruševcu ministarstarka građevinarstva i infrastrukutre i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u pratnji gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović i Leonida Vukovića, šefa projekta Koridori Srbije, kao i zamenika rukovodioca projekta i rukovodioca gradilišta Ozgera Inala. 

Zajedno sa ministarkom, u poseti ovom gradilištu su i Entoni Godfri, ambasador SAD i  zamenica ambasadorke Velike Britanije Rebeka Fabrici. 

Ostale vesti

back-to-top