Nastavljen dobar trend – u Kruševcu jednocifren broj novoobolelih

Postavljeno: 28.05.2021

Po četiri nova slučaja oboljevanja od korone su zabeležena u Kruševcu tokom prethodna dva dana, dok je u Rasinskom okrugu ukupno evidentirano šest, odnosno osam novih pacijenata sa potvrđenim virusom, pokazuju podaci ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje. Da se nastavlja pozitivan trend, odnosno značajan pad broja novoobolelih potvrđuju u ovdašnjoj Kovid ambulanti

– Imamo po sedamdesetak pregleda dnevno, od kojih je trećina prvih pregleda, a broj pozitivnih rezultata je već desetak dana jednocifren – navodi za KruševacGrad dr Sandra Vesić Veškovac, odgovorni lekar u Kovid ambulanti.

Podaci Zavoda za javno zdravlje pokazuju blagi porast broja smeštenih iu Opštu bolnicu, kojih je 25. maja bilo 12, a tri dana kasnije 16.

Inače, korona je od početka epidemije potvrđena kod 21.248 osoba u Rasinskom okrugu (kod 11.031 lica u Kruševcu). Od posledica tog virusa u našem Okrugu je, prema do sada objavljenim podacima, preminulo 518 osoba, a izlečenima se smatra 20.538. Obe doze vakcine u Okrugu je primilo 56.823 lica, što je više od 29 odsto punoletnih, odnosno skoro 25 odsto kupnog broja stanovnika.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top