Nastavlja se vakcinacija i u seoskim ambulantama

Postavljeno: 04.05.2021

Nakon tri dana pauze, od ponedeljka (3.maj) ponovo se vrši imunizacija na glavnom vakcinalnom punktu u Hali sportova, a od sutra i u 25 seoskih i dve gradske ambulante

Tokom uskršnjih praznika, od petka do nedelje, nije bilo vakcinacije građana. Od juče, građani ponovo mogu da dođu u Halu sportova i prime vakcinu, bez prethodne prijave.

– U ponedeljak je prvu dozu vakcine u Kruševcu primio 181 građanin, a drugu njih 593. Ukupno do sada prvom dozom vakcinisano je 35 odsto punoletnih građana, kompletno vakcinisanih je oko 29 odsto, tako da možemo da kažemo da je odziv na imunizaciju zadovoljavajući – kaže doktorka Marina Kostić, direktorka kruševačkog Doma zdravlja, dodajući da svi koji žele da se vakcinišu mogu da dođu i bez zakazivanja, a trenutno su im raspolaganju Fajzer i Sinofarm vakcina.

Prema njenim rečima, od sutra se nastavlja i sa vakcinacijom u seoskim ambulantama.

– Od srede ponovo krećemo sa imunizacijom u 25 seoskih ambulanti, kao i u dve gradske, u Bivolju i Parunovcu – kazala je Kostić.

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u našem gradu, doktorka Kostić kaže da je dobar odziv na imunizaciju doprineo da se smanji broj obolelih ali i hospitalizovanih pacijenata.

– Već nekoliko dana unazad u Kovid ambulanti imamo od 30 do 50 prvih pregleda i do najviše 70 kontrolnih na dnevnom novou, što je znatno manje u odnosu na prethodni period, kada smo imali i preko 400 pregleda dnevno. Takođe, značajno je manji i broj pacijanata na bolničkom lečenju. Na poboljšanje epidemiološke situacije svakako je uticala vakcinacija, s tim da treba još jednom podsetiti građane da bi i nakon imunizacije trebalo da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera – apeluje na kraju doktorka Kostić.

Inače, masovna vakcinacija u Kruševcu počela je 19. januara, otvaranjem Hale sportova kao glavnog punkta za imunizaciju. Prvu dozu u Kruševcu do juče primio je 34.271 građana, a kompletno vakcinisanih je 28.240.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top