Narodna stranka: Novcem građana sređuju „dvorišta“ lokalnih naprednjaka

Postavljeno: 01.10.2021

Narodna stranka je, u osvrtu na nedavnu sednicu Skupštine Grada Kruševca, konstantovala da naprednjaci nastavljaju da budžetskim sredstvima finansiraju sređivanje delova grada oko privatnih poseda ljudi bliskih vlasti te poručila da će, ukoliko dođe na vlast, preispitati „prelazak državne imovine u ličnu svojinu“

Član Glavnog odbora Narodne stranke Predrag Petronijević je na konferenciji za novinare kazao da je diskusijom na pomenutoj sednici Skupštine Grada sama vlast priznala da budžetska sredstva koristi u sređivanje, ne grada, već „dvorišta lokalnih SNS funkcionera“.

– Našim parama je sređeno dvorište oko privatnog restorana u Pionirskom parku. Pod izgovorom usmeravanja kapitalnih investicija u park Bagdalino, našim parama je sređeno dvorište oko privatnog restorana na Bagdali. Našim parama su sređena dvorišta oko zgrade Kocka i hotela Rubin koji su isto tako privatna svojina. Najbolje parcele i objekti u samom centru grada u vlasništvu države se pretvaraju u privatne posede koji se takođe uređuju našim parama – rekao je Petronijević.

Petronijević tvrdi da se za poslove rekonstrukcija škola, puteva i drugog  angažuju firme bliske vlasti, a sumnja da se na taj način višak novca sliva u džepove naprednjaka.

– Da li je, dragi moji sugrađani, vama sumjivo to što jedne te iste firme izvode sve ove građevinske radove po gradu? Da li vam je sumnjivo to što se niko osim ovih firmi ne javlja na tendere, a u tesnim su vezama sa predstavnicima gradske vlasti?– pitao je sugrađane.

Podsetio je i da je ta stranka ranije upozoravala da je ugovor o javnoj rasveti “štetan”, odnosno da ne donosi dobrobit gradu.

Petronijević je sugrađanima poručio da će narodnjaci, ukoliko dođu na vlast, preispitati način na koji je sadašnja vlast stekla imovinu.

– Vratićemo sve što je oteto, jer mi držimo reč – zaključio je on.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top