Napretkove ambicije bez municije

Postavljeno: 07.05.2022

Utakmica za utakmicom, poraz za porazom fudbalera Napretka iz Kruševca, srećom u plej-ofu. Bio je ovo peti poraz bez postignutog gola. Poražavajuće.

Ova generacija igrača pokazala je da nije kadra da zatrese mrežu rivala već 450 minuta, bez sudijske nadoknade. U najavi, ista sudbina ih očekuje i u naredna dva meča u kojima se sastaju sa Crvenom Zvezdom i Čukaričkim.

Jedina svetla tačka u ovakvoj igri kluba iz Kruševca odnosi se na stabilan status u Super ligi, te nema brige oko opstanka u ovom rangu takmičenja.

Zanimljivo je da je Napredak, koji je nekada igrao u Kupu UEFA, te finalu domaćeg Kupa, nikada nije kuburio sa strelcima. Ređali su se Dragan Bradarić Ega, Jovica Škoro, Pavle Jeftić. Dragoljub Kostić koji je svojevremeno podelio titulu najboljeg golgetera Prve lige Jugoslavije  zahvaljujući podvali na Grbavici u Sarajevu, kada je njegov pogodak pripisan Novici Kostiću, a Safet Sušić je na narednoj utakmici u Zagrebu postigao gol protiv Dinama i zahvaljući ovoj lakrdiji, Kostić je bio drugi. Rasni strelac tvrdi da je mogao da nadoknadi propušteno, jer je bio u prilici da šutira šest penala napravljenim na njim, ali se zarekao da neće šutirati najstrožu kaznu.

Sadašnjost i prošlost samo kao opomena svima u Napretku da ovako ne ide. Treba u korenu menjati kurs.

 

Ostale vesti

back-to-top