Napredak večeras zatvara ovogodišnju prvenstvenu sezonu, Kup utakmica – na proleće

Postavljeno: 04.11.2022

Na zatvaranju jesenjeg dela Prvenstva Super lige Srbije FK Napredak dočekuje Čukarički. Utakmica počinje u 20 časova, na stadionu Mladost.

Šef struke Napretka Dušan Đorđević je, pred utakmicu, kazao da je reč o veoma zahtevnom susretu, ali da su u Napretku od početka prvenstva sve utakmnice takve, jer je formiranje tima potrajalo te se ušlo u bodovni zaostatak:

O Čukaričkom, koji raspolaže sa velikim brojem kvalitetnih igrača ne treba trošiti reči. Sa druge strane, siguran sam da mi nismo dostigli limit, da rastemo iz nedelje u nedelju i da se ne ponavljam, jer već sam rekao da očekujem od svoje ekipe prava izdanja tek u drugom delu sezone, posle zimskih priprema…Probaćemo da učinimo sve da taj oproštaj bude dostojan Napretka i da naša igra bude bolja nego u prehodnim utakmicama i tako najavimo uspešnije proleće. Neće, naravno, biti lako, jer dobro znamo ko nam je rival.

Situacija sa igračima je, kako je dodao, u odnosu na prethodni period, znatno bolja jer su skoro svi igrači na raspolaganju, sem već duže odsutnog Mršića i mladog Marinkovića, koji ima mononukleozu.

Možda nisu svi dovoljno spremni. Zogović se konačno oporavio i stavio na raspolaganje – napomenuo je Đorđević.

O večerašnjem rivalu govorio je i Marko Šarić, koji je prošle godine nosio dres tog tima:

Čukarički u svojim redovima ima mnogo odličnih pojedinaca, ali nismo ni mi bez aduta. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo osvojiti tri boda.

U danu pred završnu utakmicu jesenjeg dela prvenstva Napedak je saznao rivala u osmini finala Kupa Srbije, a ta utakmica će se, umesto 9. novembra, igrati na proleće, zbog  jesenjeg dela sezone, koji mora da se završi do 6. novembra. Napredak će se tada, kako je odlučeno žrebom, sastati sa  Spartakom ŽK iz Subotice.

Kruševljani nisu jedini tim kome se odlaže utakmica. Na proleće će biti odigrani i susreti Radnički SM – Crvena zvezda, Metalac – Čukarički i Spartak – Napredak.

Inače, parovi osmine finala Kupa Srbije su:

Radnički (SM) – Crvena zvezda

TSC – Železničar (P)

Metalac – Čukarički

Radnički (NB) – Radnik

Radnički (N) – IMT

Novi Pazar – Kolubara

Spartak ŽK – Napredak

Vojvodina – Mladost GAT

V.M. – J.B.

Foto: FK Napredak

Ostale vesti

back-to-top