Napredak u prvom kolu dočekuje Kolubaru, „večiti“ traže ligu sa 12 timova

Postavljeno: 23.06.2021

Ling long Superliga Srbije objavila je na zvaničnom veb sajtu raspored utakmica za sezonu 2021/2022 u kojoj će za razliku od prošle sezone učestvovati 16 klubova

Nova superligaška sezona počinje 17. jula, a u prvom kolu Napredak dočekuje u Kruševcu ekipu Kolubare. U drugom gostuje Radničkom u Nišu, a zatim ponovo u Kruševcu igra protiv Radničkog 1923, u trećem kolu.

Aktuelnom šampionu države, Crvenoj zvezi, Kruševljani gostuju u četvrtom kolu, 7. avgusta. Ove godine igra se do 12. decembra, a iduće se, posle pauze, Liga nastavlja 19. februara.

Beležimo i nesvakidašnju situaciju u srpskom fudbalu. Ujedinili su se “večiti rivali”, Crvena zvezda i Partizan, makar za jedno zajedničko saopštenje u kom su u devet tačaka tražili od Fudbalskog saveza Srbije da ispuni njihova očekivanja.

Jedan od predloga je da od sezone 2022/23 Superliga broji 12 klubova. Liga bi posle odigrana 22 kola imala plej-of i plej-aut sa dodatnih 11 kola.

“Duboko verujemo da su naši zahtevi u interesu srpskog fudbala te očekujemo hitnu realizaciju istih od strane FSS i Zajednice Superlige“, zajednički su saopštili Zvezda i Partizan.

Traži se i da pravilo o četiri stranca ne treba ograničavati brojem stranih igrača u protokolu već isključivo na terenu, kao i da finalni meč Kupa Srbije usled značaja takmičenja treba igrati uvek u Beogradu, kao glavnom gradu, prema uobičajenoj evropskoj praksi.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top