Nakon popuštanja mera Kulturni centar krenuo sa programima uživo

Postavljeno: 31.08.2020

Dečijim programom ”Kulturociklin 2(m), Kulturni centar Kruševac ponovo svoje programe radi u direktnom kontaktu sa publikom, a direktorka Violeta Kaplarević, najavljuje i da će od sutra, 1. Septembra, početi da rade i pojedine školice i sekcije ove ustanove

Prvi program Kulturnog centra u avgustu koji je održan uživo pred publikom nakon popuštanja mera je dečiji program. Reč je o predstavi “Kulturociklin 2(m) koja je neka vrsta parodije na situaciju koju nam je doneo kovid 19 – rekla je Kaplarević nakon odigrane predstave na Trgu mladih. Predstava  i veoma uspešna interaktivna radionica nakon nje, upoznala je  mlade sa kritičkim sagledavanjem problema izazvanih pandemijom   COVID-a 19.

Ovim programom, koji je zapravo nastavak  edukativnog projekta “Kulturociklin” i bavi se temom odgovornosti i potrebe negovanja emocionalnog i mentalnog zdravlja i brige u vanrednim okolnostima, Kulturni centar Kruševac je poželeo je svim đacima uspešan polazak u školu. 

Program je, inače, deo serijala Odjeci FEŠT-a i okupio je  bivše i sadašnje đake Osnovne škole “Sveti Sava”, “Nada Popović”,  uz podrsku Kulturnog centra Kruševac. U predstavi su učestvovali  Jelena Vučković, Ana Bacić, Martin Tomić, Ivan Dimitrijević, Nikola Mitrović i Stefan Mitrović, a režiju potpisuje profesorka srpskog jezika Sandra Maksimović. 

Violeta Kaplarević je nakon sinoćne, najavila i druge programe Kulturnog centra koji će se sada odvijati pred publikom uz poštovanje mera zaštite od korona virusa, a najmlađe sugrađane pozvala je da ponovo budu polaznici škola i sekcija Kulturnog centra. 

Neke škole i sekcije kreću već od sutra, a neke će započeti kasnije – poručila je direktorka Kuklturnog centra.

Ostale vesti

back-to-top