Nakon Kruševca vakcinacija u preduzećima u Brusu i Trsteniku

Postavljeno: 05.04.2021

U akciji imunizacije u kruševačkim fabrikama i preduzećima tokom protekle dve nedelje vakcinisano je 375 radnika, rečeno je za KruševacGrad u ovdašnjoj Regionalnoj privrednoj komori

Do sada je u akciji, koju je pokrenula RPK, a podržali ovdašnji Dom zdravlja i Grad Kruševac, vakcinacija organizovana u sedam kruševačkih preduzeća, a nastavlja se u utorak (6. aprila) u Brusu, odnosno u sredu (7. aprila) u Trsteniku, gde bi u nekoliko preduzeća trebalo da bude vakcinisano skoro 300 radnika.

– Vakcinacija je u Kruševcu do sada sprovedena dva puta u fabrici „Kromberg i Šubert“, potom u „Trajal korporaciji“, „BG produktu“, „Meneksu“ i „Henkelu“, imali smo prijavljene radnike „Jugoprevoza“ i Poslovnog centra za Fajzer ili Sputnjik vakcinu – kaže za KruševacGrad vd direktorke Regionalne privredne komore Kruševac Maja Marković.

Ona podseća da se kineska vakcina Sinofarm daje u preduzećima i fabrikama, dok za pomenute dve zaposleni mogu da se prijave te naknadno bivaju pozivani da ih prime.
RPK je ovu akciju pokrenula kako bi pomogla da se zaštiti zdravlje zaposlenih i njihovih porodica, ali i očuva privreda.

Prvo davanje vakcina u nekom od kruševačkih preduzeća organizovano je pre dve nedelje u fabrici “Kromberg i Šubert”. Takođe, stotinak radnika te kompanije iz Makedonije je vakcinisano u Beogradu, u okviru poziva privrednicima i državljanima susednih država da dođu u Srbiju na vakcinaciju.

Prem podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu je prvu dozu vakcine primilo 28.688 ljudi, a obe doze 19.516, dok je u Rasinskom okrugu prvu dozu primilo 45.759, a obe doze vakcine 33.559 osoba.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top