Nakon jednosatne blokade saobraćaja protest završen, protekao bez incidenata

Postavljeno: 04.12.2021

Protestima koji se odvijaju širom Srbije, zbog donošenja Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji, danas su se pridružili Kruševljani koji su se najpre okupili na Trgu glumaca, a potom na sat vremena blokirali saobraćaj na Trgu mira (ispod Policijske uprave). Protest je protekao bez incidenata

Okupljanje protestanata je počelo u 13 časova i 30 minuta na Trgu glumaca, gde je istovremeno bio postavljen štand Srpske napredne stranke.

Građani koji protestuju su za naš portal rekli da su se okupili spontano, odnosno da su za protest saznali preko društvenih mreža, a da im je cilj da ukažu na ekološke probleme koji su, smatraju oni, teme budućnosti, zbog kojih ne bi trebalo da bude nikakvih sukoba. Oni su nosili transparente sa natpisima “Stop otimanju zemlje, kovid propusnicama, Rio Tintu, izmeni Zakona o referendumu““, „Ekologija ili onkologija“.

Samo nekoliko metara dalje predstavnici Srpske napredne stranke su delili propagandni materijal, a za naš portal su kazali da je reč o akciji koja se održava skoro svake subote. Na tom Štandu su bili i direktori pojedinih kruševačkih javnih ustanova i preduzeća.

Među građanima koji su protestovali bili su čelnici kruševačkih opozicionih stranaka, ali na skupu nije bilo nikakvih stranačkih obeležja.

Tokom jednočasovne blokade kružnog toka na Trgu mira nije bilo incidenata, protestanti su propustili vozilo hitne pomoći, a vozači koji su mogli da se vrate, okretali su se i odlazili drugim pravcima. Policija tokom protesta nije intervenisala.

Pokreti “Ekološki ustanak” i “Kreni-Promeni” koji su pozvali građane na protest, saopštili su tokom dana da su blokade organizovane na 47 lokacija te da su prošle uglavnom bez problema, a incidenti zabeleženi u Novom Sadu i Staroj Pazovi.

L.S. – J.B.

Ostale vesti

back-to-top