Najzad pobeda košarkaša Napredak Juniora

Postavljeno: 31.10.2021

U 5. kolu Druge lige Srbije, košarkaši Napretka osvojili prve bodove ove sezone, protiv Mladosti, koju su pobedili sa 72:71

U Kruševac je stigla ekipa sa samo jednom pobedom u dosadašnjem delu prvenstva. Na drugoj strani, Napredak Junior je startovao sa sva četiri poraza i imperativom osvajanja prvih bodova u ovom prvenstvu. I, došao je do njih, mada ne bez muke.

Realno, i Mladost iz Smederevske Palanke imala je priliku da završi meč u svoju korist, međutim izuzetno loša poslednja četvrtina, sa svega šest poena, omogućila je domaćinima da dođu do pobede rezultatom 72:71. Kruševljani su bolje otvorili meč i prvu deonicu dobili sa 28:20, ali su košarkaši Mladosti uzvratili i na poluvremenu je bilo izjednačeno, 40:40. Nastavili su gosti furiozno i dobili treću četvrtinu sa 25:13, ušli u poslednjih deset minuta meča sa značajnihj 12 poena prednosti, koju je Napredak Junior do kraja ipak uspeo da istopi u pretvori u pobedu.

Najzaslužniji za pobedu Napretka bili su Šević sa 18 i Lazić sa 15 poena, dok su najefikasniji kod Mladosti bili Popadić sa 19 i Torbica sa 18 poena.

Napredak je sedmi na tabeli sa šest bodova, koliko imaju i Mladost na poziciji iznad i Beovuk 72 na poslednjoj poziciji, ali je ovakav redosled ekipa odlučila trenutna koš razlika. Kruševljanima predstoji gostovanje u Beogradu ekipi Žitko Basketa, koja će nastojati da iskoristi prednost domaćeg kvaliteta jer su ekipe priblično sličnog kvaliteta.

S.M.

foto: KK Napredak Junior

Ostale vesti

back-to-top