Najbolji đaci, položajnici u Gradskoj upravi

Postavljeno: 07.01.2022

Danas su, gradonačelnica Jasmina Palurović i njen zamenik Aleksandar Jovanović, tradicionalno primili položajnike povodom Božića, najvećeg hrišćanskog praznika. U Gradsku upravu je ove godine došlo 11 položajnika, učenika osnovnih škola koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima

Ovogodišnji položajnici su Maša Andrejić, sada učenica Politehničke škole, koja je kao đak osmog razreda OŠ „Dositej Obradović“ osvojila prvo mesto iz srpskog jezika i jezičke kulture, Miloš Jović, sada Gimnazijalac, koji je kao osmak iste škole bio prvi na takmičenju iz informatike i računarstva. Među položajnicima su i Pavle Damjanović, peti razred OŠ „Nada Popović“, koji je bio prvi iz informatike i  računarstva, Veljko Milojević, šesti razred u OŠ „Vuk Karadžić“ koji je takođe bio prvi iz računarstva i informatike te Natalija Vojinović, sedmi razred u OŠ „Jovan Popović“, koja je zauzela prvo mesto u atletici.

Miona Anđelković, šesti razred u OŠ „Velizar Stanković Korčagin”, se među položajnicima našla jer je bila prva na takmičenju iz tehnike i tehnologije, dok je Uroš Mladenović, sada Gimnazijalac, tada osmak u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, bio najbolji iz hemije. Luka Milanović, koji je četvrti razred u OŠ „Stevan Hristić“ imao je prvu nagradu iz solfeđa i teorijskih predmeta.

Učenici Muzičke škole, koji su dobili prve nagrade na međunarodnom takmičenju su: Marija Jevtić (šesti razred)  i   Anđelija Gošić (peti razred) kao klavirski duo i  Vukašin Mitrović, takođe u takmičenju iz klavira.

Prilikom prijema položajnika, gradonačelnica Jasmina Palurović je naglasila da su oni deo naše budućnosti, najbolji među najboljima, koji će svojim znanjem Kruševac učiniti još boljim, lepšim, modernijim i da će nastaviti da ga vode i dalje razvijaju:

Postignutim uspesima vi, naši učenici, ne samo da prezentujete svoj grad, već uspostavljate i nove sisteme vrednosti i ozbiljnije norme budućim generacijama.

Posle razgovora sa položajnicima o njihovim rezultatima i daljim planovima, gradonačelnica im je uručila prigodne poklone, čestitala Božić i poželela im da ga provedu sa svojim porodicama, u miru, sreći i blagostanju.

Izvor: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top