Nagradom na konkursu „Moj ljubimac“ završen festival kratkometražnog filma

Postavljeno: 17.12.2021

Danas su, u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, dodeljene nagrade na konkursu „Moj ljubimac“. Nagrađeni su učenici predškolskog uzrasta, ali i učenici osnovnih i srednjih škola, a dodeljene su i tri specijalne nagrade 

-Na konkurs je pristiglo više od trideset radova, svi su bili originalni i kreativni, pokazali su ljubav prema ljubimcima i uopšte prema životnjima –rekla je Slađana Obradović, glavna i odgovorna urednica programa Kulturnog centra Kruševac.

U kategoriji predškolskog uzrasta prvo mesto osvojio je Ognjen Maksimović, drugo Marko Drljača, dok je treća nagrada pripala Filipu Drljači. 

Kod mlađih osnovaca, prvo mesto pripalo je Dunji Lučić, drugo Loli Vasić, dok je treće mesto zauzela Milica Starinac. 

Od petog do osmog razreda, nagrade su raspoređene na sledeći način: prvo mesto Sava Pešić, drugo mesto dele Aleksandar Jovanović i Anđela Vuksanović, dok je na trećem mestu Mateja Begović. 

Barbara Todorović zauzela je prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca, dok je na drugom mestu Mina Lučić. Specijalna nagrada za šarm uručena je Marku Drljači, Damjanu Simčeviću za muziku, a Teodoru Živkoviću za originalnost. 

-U filmovima i video klipovima prikazane su različite životinje, papagaji, zečevi, hrčci, ali najzastupljenije su naravno mačke i psi. Pored glavnih nagrada, uručićemo zahvalnice i diplome za učestvovanje – istakla je Slađana Obradović. 

Žiri, koji je odlučivao o nagradama, sastavljen je od učenika Gimnazije, smer za scensku i audio-vizuelnu umetnost. 

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top