Nagrađeni najbolji takmičari po posebnim propozicajama

Postavljeno: 01.07.2024

Grad Kruševac je danas nagradio učenike koji su svojim rezultatima promovisali svoj grad.

U skladu sa Pravilnikom o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata grada Kruševca, ovoga puta se radi o učenicima osnovnih i srednjih škola koji su iz različitih nastavnih predmeta osvojili jedno od prva tri mesta ili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima koja nisu propisana Kalendarom takmičenja Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2023/2024. godinu.

U tu kategoriju spadaju i takmičenja koja su propisana Kalendarom takmičenja, a nisu utvrđena Listom takmičenja iz koje se vrednuju rezultati, donetom od strane Komisije za stipendiranje i nagrađivanje učenika i studenata grada Kruševca.

Gradonačelnik Ivan Manojlović je pozdravljajući mlade, uspešne takmičare izjavio:

 – Cilj nam je da pokažemo da posle rada i uspeha sledi nagrada. Naredne godine potrudićemo se da proširimo obim nagrađivanja. Želimo da nagradimo đake koji osvoje najveća priznanja i nagrade na takmičenjima za koja ne postoji viši rang takmičenja. Još jednom hvala i roditeljima koji daju podršku svojoj deci ali i prosvetnim radnicima koji ulažu napore da našu decu dovedu do visokog nivoa i želim im da i na budućim takmičenjima osvajaju najznačajnije rezultate.

Knjige i novčane nagrade u iznosu od po 8000 dinara uručili su im Gradonačelnik i pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Snežana Aleksić.

Pravo da se nađe među najboljima u ovoj grupaciji najuspešnijih takmičara, ostvarilo je 73 đaka.

O.M.

Ostale vesti

Komentari

  1. Slavko kaže:

    Jel dobio nagradu Sinisa Maksimovic predsednik sps bivsi sto je presao u drugu stranku?

1 thought on “Nagrađeni najbolji takmičari po posebnim propozicajama

Comments are closed.

back-to-top