Nadležni saopštili: U Parunovcu očišćeni kanali, nasipa se put

Postavljeno: 07.07.2022

U mesnoj zajednici Parunovac u toku je nasipanje puta u dužini od 350 metara, a kanali su očišćeni od nanosa i rastinja, u ulicama Petra Jokića i Dimitrija Tucovića, nakon što su oštećenja nastala u oluji koja je 5. jula popodne zahvatila Kruševac, navedeno je na sajtu Gradske uprave Kruševac.

Ovaj deo je, podsećaju nadležni, pretrpeo jaku štetu od bujičnih nanosa, a sa sanacija je počela čim su vremenske prilike dozvolile.

U Parunovcu je štetu od poplava, prema rečima predsednika Mesne zajednice,  Velibora Jovanovića, pretrpelo 20-tak domaćinstava, a po hitnom postupku su urađeni preventivni radovi „kako bi se sprečila katastrofa ako narednih dana dođe do padavina“.

Imajući u vidu da su bujične vode donele velike količine šuta, peska, građevinskog materijala i zapušile propuste na glavnim vodovima u ulicama Petra Jokića i Dimitrija Tucovića JKP je uz pomoć radnika Vodovoda, pročistio glavni propust.

Prema najavama meteorologa obilne padavine očekuju nas tokom narednih dana te nadležni apeluju na sugrađane da vode računa o kanalima za odvod, kako ne bi došlo do velikih problema.

Pomenute radove danas su obišli zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović i načelnica Gradske uprave Vesna Anđelić, sa saradnicima.

J.B.

Foto: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

Komentari

  1. Verica roglic BEGOVO BRDO kaže:

    Kad ćete očisti kanale i puteve jos od zimskog peska sa puteva i dokle će iz čistoće bazati i lomiti kante za ljubre pored trotoara na BEGOVOM BRDU ima li to neko pogledati molim vas vel poz

1 thought on “Nadležni saopštili: U Parunovcu očišćeni kanali, nasipa se put

Comments are closed.

back-to-top