Nadležni apeluju: Prijavite štetu od nevremena

Postavljeno: 07.07.2022

Najveću štetu pretrpele su mesne zajednice: Parunovac, Tekije, Dobromir, Trmčare, Makrešane, Jasika i Dedine saopšteno je u Gradskoj upravi na konferencija za novinare na kojoj je bilo reči o posledicama nevremena koje je zahvatilo Kruševac. Iz Gradske uprave apeluju na sugrađane da prijave štetu ukoliko to već nisu učinili.
„Sinoć, odmah po prestanku olujnog vetra, kiše i grada, ekipe JKP „Kruševac“, JKP „Vodovod“ i JKP „Gradska toplana“ su ljudstvom i mehanizacijom započele sanaciju oštećenja na najkritičnijim lokacijama.  Prema izveštaju HMZ-a, na delovima Kruševca palo je 20-25 litara kiše po metru kvadratnom, pala je i veća količina grada na pojedinim delovima Kruševca. Velika količina padavina dovela je do zagušenja vodopropusta, kanala i šahti. Olujni vetar je polomio više stabala na teritoriji grada i počinio štetu na nekoliko automobile-  izjavio je Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnice.
Pesak, mulj i granje su tokom noći uklonjeni sa saobraćajnica kako bi svi putni pravci bili prohodni.
-Zbog nevremena je zasedao gradski Štab za vanredne situacije i obišli smo najviše ugrožena područja. Još jednom apelujem na sve naše sugrađane da vode računa oko čistoće vodopropusta i kanala za odvod vode pored svojih dvorišta, jer se, po ko zna koji put, tu stvorio najveći problem. Ukoliko ima delova gde još uvek nije sanirana šteta, molim naše sugrađane da to prijave svojim mesnim zajednicama, a lokalna samouprava daće mehanizaciju za hitno sređivanje nastale štete – dodao je on.
Inače, prema podacima Radarskog centra, prekjuče je na području Rasinskog okruga ispaljeno preko 200 protivgradnih raketa.
-Najveću štetu od nevremena pretrpele su mesne zajednice: Parunovac, Tekije, Dobromir, Trmčare, Makrešane, Jasika i Dedina. Najveća oštećenja su na putnoj infrastrukturi, a najveći problem i ovog puta, stvarali su zapušeni kanali. Delimična oštećenja pretrpeli su poljoprivredni zasadi u prekomoravskim selima: Jasici, Beloj Vodi i Kukljinu – rekao je, između ostalog, Jovanović na konferenciji za novinare.
M.S.

Ostale vesti

back-to-top