Na zahtev čitalaca: Kako do zaštitne ograde na igralištu na Barama

Postavljeno: 15.04.2022

Dečije igralište u naselju Bare, kako navode nadležni, urađeno je u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta. Ukoliko meštani smatraju da je ograda u delu do ulice potrebna, zahtev mogu podneti Gradskoj upravi

Meštani naseljenog mesta Bare koji su se obratili našoj redakciji smatraju da novoizgrađeno dečje igralište nije dovoljno bezbedno, jer u delu koji je do ulice, nema zaštitne ograde.

Ovo nije veliko naselje, možda nema toliko saobraćaja ali ima onih koji voze dosta brzo, a igralište je baš blizu ulice. Bolje da su ogradu postavili do ulice a ne do garaža kojih je samo nekoliko, a i tu se nikad ne vozi brzo- kaže majka trogodišnjeg Luke.

U ovdašnjem Javnom komunalnom preduzeću objašnjavaju da Pravilnik nalaže da, samo onda kada su dečja igrališta postavljena na udaljenosti manjoj od pet metara od saobraćajnice ili zone parkiranja, moraju imati ogradu minimalne visine jedan metar.

-U konkretnom slučaju, ograda je postavljena u delu gde je parkiralište, a kako je deo do ulice udaljen više od pet metara, Pravilnik ne nalaže postavljanje ograde- kažu u JKP.

U tom preduzeću kažu da građani koji smatraju da bi ipak trebalo postaviti zaštitnu ogradu u delu do ulice, sa tim zahtevom mogu da se obrate svojoj mesnoj zajednici ili Gradskoj upravi.

Inače, samo održavanje ovog i svih ostalih igrališta u gradu u nadležnosti je JKP Kruševac, a broj na koji građani mogu da se obrate ukoliko imaju neku reklamaciju je 0800 031 037. Poziv je besplatan.

Foto: https://krusevac.ls.gov.rs/

D.P.

Ostale vesti

back-to-top