Na štandovima u centru – dečije knjige najtraženije

Postavljeno: 16.02.2021

U Vidovdanskoj ulici u centru Kruševca, na dva punkta, ovih dana se prodaju knjige

Hladno vreme nije omelo mnoge Kruševljane da potraže sebi omiljeno štivo. Po rečima jednog prodavca, podjednako je inetresovanje za sve vrste literature, dok nam drugi otkriva da najbolje idu knjige za najmlađe:

– Prvi put sam primetio da među kupcima vlada, rekao bih, približno isto interesovanje i za beletristiku i za neku drugu literaturu. Ne žale se ni na cene, kao u nekim ranijim prilikama kada smo im na ovom istom mestu nudili raznovrsne sadržaje – saopštava nam čovek koji živi od prodaje knjiga.

Na drugom štandu saznajemo da je najniža cena 100, a najviša 10.000 dinara za knjigu. Trgovac svedoči da su najtraženije dečije knjige.

– To je i razumljivo. Ima mnogo lepih knjiga za mališane, a oni izgleda umeju da ih prepoznaju, pa se prosto zalepe za štand. Čitanje je dobra navika, pa nije nikakvo čudo što roditelji udovoljavaju njihovim zahtevima – kaže nam domaćin štanda, koji je u prodaji knjiga pod vedrim nebom u Lazarevom gradu svake godine rado viđen gost.

Reč po reč i rastasmo se u želji da naši sugrađani pronađu ono što će im se dopasti i da ne žale što ce izdvojiti novac za dobru knjigu. To je, rekoše nam sagovornici, uvek najbolja investicija.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top