Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Aleksandrovac usvojen rebalans budžeta

Postavljeno: 02.07.2024

U Sali Doma kulture „Milosav Buca Mirković“ juče je nastavljena sednica Skupštine opštine, koja je pre par dana prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Zasedanju je predsedavao Milan Minić. Odbornici su usvojili više odluka, koje su od vitalnog značaja za funkcionisanje lokalne zajednice i institucija opštine.

Najznačajnija odluka koju su lokalni odbornici usvojili je izmena i dopuna Odluke o budžetu za tekuću godinu.

Prezentujući realizovane projekte, predsednica opštine Jelena Paunović rekla je da se u proteklom periodu uz raspoložive resurse radilo u najboljem interesu svih građana Župe. Ona je pojasnila o kojim je velikim investicijama reč, poručivši da će se ovim rebalansom u ime novog ciklusa planiranih aktivnosti poboljšati kvalitet života građana, koje podrazumevaju nova ulaganja u razvoj poljoprivrede, zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost objekata, revitalizaciju poljskih puteva, rekonstrukciju saobraćajnica, kanalizacione i vodovodne mreže, izgradnju škole u Donjem Stupnju i mosta u Dobroljupcima, a neće se odustati ni od jednog vida davanja, bilo za socijalnu i dečiju zaštitu, kulturu, obrazovanje, sport ili zdravstvo.

Lokalni parlament usvojio je Prvu izmenu Programa održavanja, uređenja i izgradnje komunalne infrastrukture u ovoj godini, i dao saglasnost na izmene i dopune Programa poslovanja gradskog Komunalnog preduzeća, sa programom subvencionisanja.

Odbornici su se pozitivno izjasnili i po pitanju Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata, Odluke o obezbeđivanju javnog osvetljenja, Odluke o javnim parkiralištima, kao i Odluke o obrazovanju i imenovanju opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Takođe, usvojeni su, između ostalog, i Izveštaji o realizaciji godišnjeg programa poslovanja za prvi kvartal 2024. godine i to: JKSP „Aleksandrovac“ i JP Poslovni centar „Aleksandrovac-Župa“, kao i  Izveštaj o radu opštinskog Veća.

Četvrta redovna sednica završena je postavljanjem odborničkih pitanja.

O.M.

Foto: Fejsbuk/ Informativna služba Doma kulture Aleksandrovac

Ostale vesti

back-to-top