Na festivalu „Joakim Vujić“ dve nagrade Kruševačkom pozorištu

Postavljeno: 01.10.2021

Predstava „Za sada je sve OK“ Kruševačkog pozorišta osvojila je dve nagrade na 57. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“. Na Festivalu je učestvovalo sedam ostvarenja, a pobedila je predstava Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Pazar „Ako dugo gledaš u ponor

Glumcu Kruševačkog pozorišta Dejanu Tončiću je za ulogu u predstavi „Za sada je sve OK“, prema odluci stručnog žirija, pripala nagrada za glumačko ostvarenje, dok je Okrugli sto kritike proglasio tu predstavu najboljim ostvarenjem na Festivalu.

Reč je o autorskom projektu Nataše Rajković, Snežane Trišić i glumaca predstave. Urađena je po tekstu Nataše Rajković “Prozor”, Snežana Trišić potpisuje režiju i scenografiju. U predstavi, osim Dejana Tončića,  igraju Biljana Nikolić, Bojan Veljović i Nikola Rakić.

Inače, na Festivalu „Joakim Vujić“ je tokom prethodni nedelju dana odigrano sedam predstava. Stručni žiri je radio u sastavu: glumica Danica Maksimović, reditelj Vladimir Lazić i scenograf Miodrag Tabački. Selekciju predstava je uradio Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja i ovogodišnji selektora festivala “Joakim Vujić”. Festival je ove godine održan u Leskovcu.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top