MUP: U četiri dana kontrole vozača električnih trotineta otkriveno 87 prekršaja

Postavljeno: 22.06.2024

Ministarstvo unutrašnjih poslova je izdalo saopštenje povodom akcije Uprave saobraćajne policije kontrole vozača električnih trotineta u kojoj je zabeleženo 87 prekršaja od čega jedan na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu

Od ukupno 87 prekršaja, 34 vozača nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, dok 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu. Takođe, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (23), kao i u Jagodini (10) i Valjevu (8). U Subotici i Šapcu je sankcionisano šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

Po četiri vozača učinili su prekršaje na teritoriji Policijske uprave u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača na teritoriji PU Vranje i Sremska Mitrovica, po dvoje vozača u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju da u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije apeluju na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.

Foto: freepik.com

N. L.

 

Ostale vesti

back-to-top