Mršav učinak FK Napredak

Postavljeno: 14.02.2023

Dva poraza, na startu prvenstva Mocart Bet Super lige Srbije, u fudbalu kruševačkog Napretka su poražavajući za klub koji želi Evropu. Ovako bi najkraće rečeno glasilo trenutno stanje jedinog superligaša u carskom gradu Kruševcu.

Crveno-beli su, poput mnogih domaćih i stranih ekipa, pripreme obavili Antaliji u Turskoj, što se smatra privilegijom u odnosu na mnoge druge klubove. Nisu podbacili ni u rezultatima prijateljskih mečeva protiv timova iz Azerbejdžana.

Žalosno je, međitim, što su dva puta u nizu startovali porazom u domaćem prvenstvu. Poraženi su kao domaćini od Partizana 0:1, ali i u gostima ekipi TSC u Bačkoj Topoli 2:0. Zabrinjavajuće za sve iskrene pristalice kluba. Moguće je da su sličnog stava i struka, igrači i rukovodstvo. Gubljenje bodova i igra koja nije za aplauze verujemo ne može nikog da ostavi ravnodušnim, ali za sve pomenute, koji nisu još uvek reagovali radikalno, utisak je, kako vreme prolazi, da dolaze još teži dani.

Napredak je na dvanaestom mestu sa učinkom: 21 5 4 12 i 19 bodova u konkurenciji 16 ekipa.

Naredni rival, 18. februara, FK Novi Pazar dolazi u Kruševac sa šestog mesta. Nije se proslavio u prethodnom kolu, 0:0 na svom terenu sa Radničkim iz Niša. Međutim, Novopazarci imaju 10 pobeda, 5 remija, 6 poraza i 35 bodova. Često su u prošlosti bili neugodni rival Napretku na stadionu Mladost, igrajući kao da su u Novom Pazaru. Napredak bi morao da promeni odnos u igri i ne dozvoli bilo kakvo rezultatsko iznenađenje. Valja obratiti pažnju na Majdevca, bivšeg igrača Napretka, koji briljira u dresu Novog Pazara i može se dogoditi da bude najveća opasnost po gol svog bivšeg kluba.

Ostale vesti

back-to-top