Momir Dragićević dobitnik nagrade “Slovo ljubve”

Postavljeno: 18.02.2022

Ovogodišnji dobitnik nagrade “Slovo ljubve”, koju Kulturni centar Kruševac dodeljuje tradicionalno svake godine, je Momir Dragićević, dečiji pesnik. Ova prestižna nagrada dodeljuje se stalnim saradnicima Kulturnog centra, za rad i posvećenost u širenju kulture i umetnosti, a laureatu će biti uručena večeras u bioskopu Kruševac, na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja trideset godina Kulturnog centra

Momir Dragićević umetnik i pesnik je kao direktor Ustanove u kulturi ,,Pionirski park“ osmišljavao i ulepšavao detinjstvo brojnim generacijama kruševačkih mališana, lucidnim i nadasve maštovitim programima kao na primer: Dečji ribopec na gradskoj fontani, a potom na jezeru Ćelije, Vaskršnje dečje radosti, Ekoprolećnica, Biciklijada, Sladoledijada, Roler dej, Trke sa trotinetima sa poligonom spretnosti, Školsko zvonce (pisci u đačkim klupama), “Target“ po skloništima u vreme NATO agresije na našu zemlju, Kviz znanja “Otadžbina se brani znanjem“ kao zamena za školske dane takođe u ratne dane 1999. godine. Zatim je organizovao “Izložbu igračaka“ (1998. godine) starih i novih u kući Simića jer su igračke i igra nezaobilazni faktor u razvoju i vaspitanju svakog deteta.

Momine pesme su zastupljene u Bukvaru, Muzičkim čitankama, Lektiri za III razred osnovnih škola, u brojnim antologijama i zbornicima savremene poezije za decu i mlade, jer su se dokazale braneći sebe svojom invencijom, iskustvom i nevidljivim nitima vezuje se za svet dece. Momino stvaralaštvo se izučava na fakultetima i visokim školama.

Za svoje stvaralaštvo, Dragićević je nagrađivan mnogo puta, a nagrada “Slovo ljubve” koja se sastoji iz Povelje sa imenom i prezimenom laureata i tekstom pesme „Slovo ljubve“ Despota Stefana Lazarevića i novčanog dela biće mu uručena večeras, u bioskopu Kruševac, na Svečanoj akademiji povodom trideset godina Kulturnog centra.

M.S.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Ela kaže:

    Sve cestitke,samo mi para pogled slovo S u reči peSniku….vise liči na O,u povelji napisano?!

1 thought on “Momir Dragićević dobitnik nagrade “Slovo ljubve”

Comments are closed.

back-to-top