“Moja sloboda” Miljane Mišić

Postavljeno: 30.07.2021

Mlada Kruševljanka, Miljana Mišić, predstavila je svoje umetničke radove na prvoj samostalnoj izložbi pod nazivom “Moja sloboda” u Galeriji Kulturnog centra. Ljubitelji umetnosti mogu pogledati deo radova rađenih različitim tehnikama, koje je ova sedamnaestogodišnjakinja načinila tokom prve i druge godine Srednje umetničke škole u Nišu

– Prikazani radovi su rađeni tako da pokazuju neki vid moje slobode, u pitanju su različite tehnike, ima grafika, fotografija, crteža, portreta… Profesorka Marija mi je dala predlog i tako smo došli do saradnje. Drago mi je da su ljudi došli da pogledaju moje radove – kaže Miljana Mišić.

Svojim talentom izaziva divljenje, a njen likovni izraz produkt je izuzetne posvećenosti i usmerenog višegodišnjeg rada sa likovnim pedagozima.

– Mnogo talenata je poteklo iz naše kuće, iz Škole govora i glume kao i Likovnog studija “Maja Olić”. Miljana je bila naša polaznica četiri godine, gde je pokazala veliki entuzijazam i pripremila se za upis u umetničku školu. Iako je Miljana mlada, i još uvek traga za svojim stvaralačkim pečatom, ona već sada pokazuje mogućnost i otvorenost ka istraživanju. A umetnost i jeste istraživački rad koji podseća na igru – objašnjava Marija Stojadinović, urednica likovnog programa u Kulturnom centru.
Misija Kulturnog centra je da neguje saradnju sa mladim autorima, da im pruži neophodnu podršku i da vetar u leđa.

– Ovakav vid saradnje sa mladima gde im ukazujemo pažnju i poštovanje kao profesionalnim umetnicima jedna je snažna podrška i motivacija za dalji rad i usavršavanje. Nadam se da ćemo za par godina videti Miljanine radove na nekoj novoj izložbi kada bude studentkinja nekog umetničkog fakulteta –  ističe ona.

Izložba “Moja sloboda” može se pogledati u Galeriji Kulturnog centra do 20. Avgusta, uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.
M.S.


O autorki
Miljana Mišić rođena je 2004. godine u Kruševcu. Učenica je treće godine Umetničke škole u Nišu. U periodu od 20151. do 2019. godine aktivno je pohađala Likovni studio “Maja Olić” u Kulturnom centru Kruševac. Do sada je više puta nagrađivana za svoj rad, a u prethodnoj godini pobednica je Konkursa Sigurne kuće u Nišu za fotografiju i slogan.

Ostale vesti

back-to-top