Mlađi školarci u klupama, stariji osnovci i srednjoškolci na kombinovanoj nastavi

Postavljeno: 24.01.2022

Predstavnici Medicinskog dela Kriznog štaba i Tima za škole doneli su odluku da drugo polugodište počne danas. Đaci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola vraćaju se u školske klupe, dok će stariji osnovci i srednjoškolci nastavu pratiti po kombinovanom modelu, koji podrazumeva posrednu i neposrednu nastavu, kao i podele na grupe. U školama su pojačane epidemiološke mere, a svi koji u njima borave dužni su da nose maske

-Ovakvu odluku doneli smo nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija. U ovom trenutku, ovo je najbolje rešenje i za učenike i zaposlene. Važno je da održimo kontinuitet nastavnog procesa, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera- rekao je ministar prosvete Branko Ružić.

Tim za škole će, kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou. Iz Ministarstva podsećaju i da je za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole.

Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite stoji u saopštenju Ministarstva prosvete.

 

 

Ostale vesti

back-to-top