Mladi u gradu: Mange Marine Spasojević

Postavljeno: 25.09.2022

Marina Spasojević, učenica trećeg razreda Gimnazije, društveno-jezičkog smera u slobodno vreme crta u manga (japanski strip) stilu, i svoje crteže objavljujem na svom Instagram profilu.

Crtanje voli od malih nogu, a od 2019. je odlučila da napravi Instagram profil na kome od tada objavljuje svoje radove. Zbog obaveza u školi ne stiže da se posveti crtanju koliko bi volela, ali se trudi da nacrtam nekog zanimljivog lika iz anime crtaća ili manga strpia bar jednom mesečno. Pored toga, često crta skice i jednostavnije crteže.

-Nekad ljudi naruče crteže za sebe, ili kao poklon za svoje prijatelje. Volela bih da nastavim da se bavim crtanjem u slobodno vreme, jer mi je to omiljeni hobi-kaže ova tinejdžerka.

Ostale Marinine radove možete pogledati na njenom Instagram profilu: Aimia.san

https://www.instagram.com/aimia.san/

M.S.

__________________________________________________________________________________________

O projektu

„Mladi i šta ih pokreće“ pitanje je na koje ćemo odgovor potražiti u okviru projekta „Mladi u gradu – otvoreni prostori“, čiji je cilj da promoviše i podstakne stvaralačke potencijale mladih. Na portalu ćemo u okviru već formiranog Kluba „Mladi u gradu“ kao virtuelnog otvorenog prostora objavljivati stvaralaštvo mladih u svim oblastima, objavljivati razgovore sa njima i predstavljati ih u tekstovima koje će raditi naši novinari. Želimo da znamo i kako mladi u Kruševcu vide javne prostore koji su im potrebni za izražavanje svog kreativnog bića, a potrudićemo se da prikupimo predloge o potencijalnim alternativnim prostorima, koje mladi prepoznaju kao konceptualne kulturne scene.

 

Ostale vesti

back-to-top