Mladi sugrađani pokazali talenat: murali u Klubu za mlade

Postavljeno: 19.11.2021

Kancelarija za mlade je, zahvaljujući mladim sugrađanima, ulepšala svoje kancelarije na Kosturnici. Zajedničkim radom šesnaestoro školaraca oslikan je deo prostorija u kojima je smeštena Kancelarija koja je deo Odeljenja za društvene delatnosti Grada Kruševca

Tri nedelje bilo je potrebno da se radovi na muralima privedu kraju. Reč je o čak 79 radova koji krase prostor u kome mladi ljudi provode značajan deo slobodnog vremena.

Na ovaj način označen je kraj programa neformalnog obrazovanja koji je obuhvatao sedam besplatnih kurseva: fotografije, digitalnog marketinga, pisanja projekata, grafičkog dizajna, programiranja, šminke i izrade murala.

-Nacrtao sam pet radova ovde. I pre sam crtao murale, ali ovo je dodatno iskustvo za mene i sjajno druženje. Nije mi trebalo dugo vremena da svoje radove privedem kraju, jer već imam iskustva. Po mom mišljenju dobro smo ovo uradili, baš smo oplemenili prostor – rekao je Luka Ćetković, jedan od autora.

Doprinos je dala i akademska slikarka, Marija Ćirić, koja je je bila mentor u ovoj akciji.

-Svako od polaznika ovogdišnjeg kursa za murale dobio je komadić prostora. Čak i oni koji do sada nikada nisu crtali odradili su četiri do pet radova, koji su uklopljeni u jednu celinu. Imamo desetoro novih mladih ljudi, tako da smo kroz ovaj period videli izuzetan napredak za kratko vreme – objašnjava ona.

Ovom prilikom, zamenik gradonačelnice za omladinu i sport Vladimir Petrović najavio je izložbu u foajeu Kruševačkog pozorišta koja će biti održana petog decembra, na Međunarodni dan volontera.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top