Mladi o pomoći države od po 100 evra: Dobrodošla, ali kratkotrajna

Postavljeno: 03.06.2022

Isplata drugog dela državne pomoći od 100 evra počela je 1. juna i biće do danas, 3. juna, uplaćena na ukupno 1.105.000 računa. Svi građani od 16 do 29 godina imali su pravo da se prijave za ovu pomoć. Većina mladih Kruševljana zadovoljna je ovom državnom podrškom, a neki su već podigli novac sa svojih računa

  Tih 100 evra svakako nisu na odmet, zbog ekonomske krize novca uvek nedostaje. Zbog posledica kovida mnogi su zapali u tešku finansijsku situaciju i ostali bez posla, neki su u dugovima i kreditima, ova pomoć  im probleme neće rešiti, ali će im svakako na neki način biti od koristi. Godinama nisam bila na odmoru, i želim da ove godine tim novcem uplatim deo letovanja – kaže Milica Petrović za KruševacGrad.

Bojan Ivković smatra da je reč o kratkotrajnoj pomoći:

– Mislim da država ne bi trebalo da nastavi sa ovim doprinosima, jer se sve više zadužujemo i cene namirnica za svakodnevni život neprestano skaču. Ovih 100 evra mogu biti od kratkotrajne pomoći, ali i bez njih se može. Za ovaj novac kupiću namirnice.

Da ovo nije svota novca koja bi mogla da promeni nešto u životima mladih ističe Nikola Spasić i dodaje da će je potrošiti na svakodnevni život.

– Verujem da zapošljenim ljudima ovaj doprinos nije neophodan – kazao je on.

Država je, prema ranijim podacima Ministarstva finansija, za tu namenu planirala da izdvoji oko 13 milijardi dinara.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top