Mladi Kruševljanin, nakon uspeha u Slagalici, planira učešće u drugim kvizovima

Postavljeno: 05.06.2022

Pavle Rupnik (19) jedan je od najmlađih takmičara u Slagalici. Želja mu je bila da učestvuje u kvizu kao maloletan, ali, kako kaže, snimanje je počelo kada je napunio 18 godina. 

Do polufinala ovog kviza mladi Kruševljanin stigao je lako, bez treme.

Svi na setu su bili veoma druželjubivi i profesionalni, istovremeno i veoma dobri prema nama takmičarima, Anja koordinatorka naročito. Veću tremu sam imao kada sam polagao vožnju – uz smeh priča Pavle Rupnik za KruševacGrad.

U njegovoj porodici kviz Slagalica redovno se prati i to je bilo od velike koristi mladom takmičaru:

Za Slagalicu sam se pripremao ili ni malo, ili ceo život. Kad god imam slobodno vreme odgledam kviz na TV-u. A pre samog učešća u kvizu, aktivno sam igrao Slagalicu jedno dve godine na fejsu i sa društvom na velikim odmorima, tako da mi je to dosta pomoglo.

Slagalicu će pamtiti kao svoje prvo iskustvo u televizijskom takmičenju, na kome je dostigao zavidni plasman.

Imao sam ranije neka iskustva na televiziji i sa javnim nastupima, ali nikada ranije na kvizu. Učestvovao sam uglavnom u nekim školskim ispitivanjima, ali nikad u nekom većem televizijskom kvizu – dodao je Pavle.

Ispričao nam je zašto se odlučio za učešće baš u ovom kvizu:

To je, pre svega, jedan od najpraćenijih kvizova, svi kad pomisle na kviz prva asocijacija im je Slagalica, a i to sam najduže pratio. Sviđa mi se i što ima raznovrsnih igara, a ne samo pitanja i odgovora.

Učesnici Slagalice potpisuju ugovor kojim su obavezani da nikome ne prenesu rezultate kviza dok epizoda ne bude emitovana na Radio Televiziji Srbije.

Nisam mogao da objavim slike ili nešto slično iako sam vec prošao u polufinale, jer se emisija naknadno emituje. Tako da jedini koji su odmah znali moj plasman bili su ukućani i par najbližih prijatelja. A oni koji su saznali tek nakon emitovanja na televiziji bili su oduševljeni. Nekoliko nas se okupilo, pa smo gledali svi zajedno. Svi profesori su mi čestitali od srca i videlo se da im je baš drago – kaže Rupnik.

Sam proces prijavljivanja za ovaj kviz nije težak, ali je vremenski period koji se čeka do snimanja dug.

U januaru sam popunio prijavu preko interneta. Početkom juna su me pozvali da dodjem u Beograd da bi uradili testiranje kojim utvrđuju da li sam spreman za ovaj vid takmičenja. Snimanje je počelo u septembru, a u oktobru se emitovalo na TV-u – objašnjava Pavle.

Na informisanosti i znanju mnogi bi mu pozavideli.

U igri „Ko zna zna“ pitanja su mi nekada bila baš lakša, a nekad teža. U jednoj partiji sam znao devet od 10 i bio brži za sedam pitanja, i tada osvojio 70 poena, a u drugoj partiji znao sam samo četiri pitanja, ali nisam bio brži ni jednom i tu imao nula poena. Zavisi od situacije i spremnosti u tom trenutku. Kada sam jurio rezultat bio sam brži, kada je rezultat bio, donekle izjednačen, onda sam igrao opuštenije – dodao je on.

Ovog mladog Kruševljanina uskoro ćemo moći da gledamo kao učesnika u drugim televizijskim kvizovima.

Planiram da se, nakon upisa fakulteta, prijavim za kviz „Potera“, ili „Dostigni me ako znaš“, a za „Slagalicu“ ću se prijaviti tek za dve godine ili tri godine – planira Pavle Rupnik.

Milica Simić

Foto: privatna arhiva, screen shot RTS

Ostale vesti

Komentari

  1. Svaka cast kaže:

    Bravo! Lepo je sto pisete o mladim i pametnim ljudima. Jos lepse sto se na malim ekranima mogu videti i takva vredna i pametna deca iz naseg grada, a ne samo oni koji dolaze do polozaja preko veze i stranke!

1 thought on “Mladi Kruševljanin, nakon uspeha u Slagalici, planira učešće u drugim kvizovima

Comments are closed.

back-to-top