Ministar sporta Zoran Gajić: Kruševcu potrebna nova zatvorena hala

Postavljeno: 10.01.2023

Gradonačenica Kruševca, Jasmina Palurović, ugostila je danas ministra sporta Zorana Gajića. Na sastanku sa predstavnicima sportskih saveza grada Kruševca bilo je reči o aktuelnim problemima, o planovima, te izgradnji nove zatvorene hale namenjene sportskim i kulturnim događajima. Nakon razgovora, usledio je obilazak sportske infrastrukture.

– Ministarstvo sporta će dati mišljenje da je Kruševcu potrebna nova zatvorena hala, od najmanje 4.000 do 5.000 mesta, da bi mogli da se organizuju ne samo sportski nego i kulturni događaji, da može da se organizuje neko evropsko prvenstvo ili velike utakmice – kazao je novinarima nakon sastanka ministar sporta, Zoran Gajić.

Prema njegovim rečima, situacija u Kruševcu je, po pitanju sporta, vrlo optimistična:

– Uradiće se još neke stvari koje su potrebne za dalji razvoj sporta, pre svega da bi što više omladine i naroda moglo da trenira, da se bavi fizičkim vežbanjem, ne samo vrhunskim sportom, nego i fizičkim vaspitanjem i rekreacijom. Veoma sam optimističan kada vidim ljude koji rukovode ovim gradom, koji su zaduženi za sport, koji su zaduženi za određene strukovne saveze, na koji način razmišljaju, kakvu energiju imaju i koliko shvataju važnost sporta, fizičkog vaspitanja i rekreacije uopšte.

Gradonačelnica Jasmina Palurović, podsetila je da je prethodnih godina lokalna samouprava, zajedno sa Ministarstvom, izdvojila značajna sredstva za izgradnju sportskih objekata i sportsku infrastrukturu.

– Tu smo se, pre svega, bazirali na one sportske objekte i na sportsku infrastrukturu koja može da služi svim našim sugrađanima, počevši od teretana na otvorenom, tartan staza, koje koriste naši sugrađani potpuno besplatno, do fudbalskih terena koji su napravljeni po svim specifikacijama i po svim standardima da mogu da organizuju velika takmičenja. Razgovarali smo i prepoznali potrebu grada da imamo još jednu multifunkcionalnu sportsku halu, koja će moći da zadovolji i standarde sportskih organizacija i sportskih takmičenja, ali i da bude na usluzi našim građanima i našim brojnim klubovima – navela je ona.

Nakon održanog sastanka usledio je obilazak sportske infrastrukture: atletsko – fudbalskog stadiona „Radomir Mićić – Miče“, Hale sportova i bazena, stadiona FK Borac u Bivolju, stadiona „Jedinstvo“ u Malom Golovodu te asfaltnog biciklističkog poligona („pump track“).

J.A.

Foto: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top