Ministar Šarčević o epidemiji gripa

Postavljeno: 10.02.2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je da će se epidemiloška situacija pratiti, te da će ukoliko bude bilo potrebe, raspust biti produžen

Danas smo imali kolegijum, mi ne znamo stanje, ne zna ni Vojvodina još, zato što  pokazatelji nisu realni kad deca nisu u školi. Oslanjamo se na istraživanja Batuta i drugih pokrajinskih organa koji su vezani za zdravlje, tako da sam ja u dnevnom dogovoru sa Pokrajinskim sekretarijatom,  iz razloga što je tamo rasupst ranije počeo i ranije se završava – kazao je Šarčević, upitan da prokomentariše aktuelnu epidemilošku situaciju gripa.

Prema njegovim rečima, presek će ovde biti urađen i  o tome kakvo je stanje kada je u pitanju epidemija gripa, krajem nedelje javnost će biti obaveštena.

Ako je baš neko loše stanje, verovatno će se produžiti raspust, ako ne, krenućemo , ali ćemo i tada i dalje pratiti. Ponedeljak je neradni dan zbog praznika, tako da ne dižemo paniku . Ovo smo i prošle godine imali, ali intenzivno je bilo već dok su deca bila u školi. Sam raspust je presekao širenje  gripa, tako da ćemo dobiti od nadležnih organa sve inpute da bi znali da obavestimo javnost – kazao je Šarčević.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top