Milan Marković na odgovornom zadatku – delegat u vaterpolu

Postavljeno: 07.03.2021

Kruševljanin Milan Marković je delegat u Prvoj ,,B,, vaterpolo ligi u sezoni 2020/21. godine. Ceo život je posvetio ovoj igri

– Osnivanjem VK Rasina 1984. godine izborio sam mesto u prvoj postavi na mestu levog krila i levog beka. Igrali smo sa vaterpolistima Paraćina, Šapca, Smedrevske Palanke i drugih. Bilo mi je lepo i čast da branimo boje kluba, grada i zaljubljenika ove igre. Smatram da nikog nismo razočarali – kaže za KruševacGrad Milan Marković poznatiji kao Kodžak.

Godine 1996. Kodžak je bio Savezni sudija. Delio je pravdu u Srpskoj ligi.

– Nisam imao nikakvih problema koji bi ukaljali ugled sudije. Trudio sam se i uspevao da ne donosim odluke ni po babu ni po stričevima. U ovom poslu to je i najbitnije – objasnjava Marković.

U sezoni 2020/21 kruševački Kodžak zasluženo je prekomandovan u delegate. Kao i sve što je perfektno radio u vaterpolu i na ovom zadatku je, za sada, sve profesinalno odradio.

– Za razliku od suđenja, uloga delegata je nešto odgovornija. Kompletna organizacija meča, ocena sudija i sve sto čini jednu utakmicu fer i korektnom, a samim tim i svih učesnika, sve je to na delegatu. I ovde sam se postarao da nikog ne razočaram – tvrdi Milan Marković Kodžak.

Ovom, u svakom pogledu sportsmenu iz Lazarevog grada, žao je što VK Rasina ne ide najbolje u Prvoj ,,A,, ligi, inače najuspešnijem rezultatu u istoriji kluba. Zadovoljan je, međutim, što po rangu, “duvaju u leđa” najelitnijem društvu – Super ligi.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top