MikroFAF festival u Gnezdu

Postavljeno: 25.04.2021

U utorak, 27. aprila, od 21h, u prostorijama Alternativnog kulturnog centra „Gnezdo“, počinje projekcija izabranih filmova iz izbora MikroFAF festivala. Kruševljani će imati priliku da besplatno pogledaju filmove i učestvuju u diskusiji sa ekipom festivala

Na festivalu će biti prikazan retrospektivni program filmova koji su tokom sedam izdanja festivala osvojili Mikropolis nagrade, dobili specijalna priznanja ili privukli veliku pažnju publike.

Udruženje Satibara iz Beograda, koje organizuje ovaj festival, ovom prilikom će posetiti Kruševac. Satibara tokom godine vodi različite edukativne programe za mlade, kako u Beogradu tako i po manjim mestima i selima, te će se u selekciji sigurno naći i neki biser nastao tokom ovih umetničkih procesa.

MikroFAF (Međunarodni festival nezavisnog i “uradi sam” filma) predstavlja platformu koja od 2010. godine okuplja autore “uradi sam” produkcije i otvara prostor svim filmskim entuzijastama koji stvaraju u ograničenim (mikro) uslovima i izražavaju se u kratkoj (mikro) formi. Kroz svoje aktivnosti festival promoviše umetničke slobode, fokusirajući se na gerilski film, art brut, “low-fi”, eksperimentalne forme i samoorganizovanost u stvaralaštvu. U prethodnih 11. godina, projektujući kratke filmove gde god su stigli da razvuku platno – na ulicama, u kafanama, na trgovima i ćoškovima, skvotovima, kulturnim centrima i stanovima, organizatori festivala su prikazali stotine filmova iz celog sveta, a poslednjih godina su se “skućili” u Muzeju Jugoslovenske kinoteke.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top