Mihajlović: Ikea u Srbiji, posao za još 300 građana

Postavljeno: 15.04.2016

Србија је добро место за улагање, поручила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, након полагања камена темељца за изградњу прве робне куће шведске компаније Икеа у Србији

Осим Михајловић, камен темељац за прву робну кућу Икее у Србији положили су и премијер Србије Александар Вучић, градоначелник Синиша Мали и директор Икее за југоисточну Европу Стефан Вановербек.

ikea-4-(1)

Михајловић је указала да је велики губитак што та компанија није раније дошла у Србију, наводећи да би годишњи приход у буџету од Икее био 15 до 20 милиона евра, а из чега се може закључити да је Србија за претходних девет година изгубила између 150 и 200 милиона евра.

– Нема инвеститора кога смо дуже чекали. Претходних девет година многи политичари и владе су причали о Икеи, али ова влада је успела да је доведе – истакла је Михајловић подсећајући да ће у првој робној кући у Србији посао добити 300 људи.

Она је поручила да ће Влада Србије наставити да доводи инвеститоре и да ће сваком помоћи и дати потребне грађевинске дозволе, додајући да је за Икеину прву робну кућу у Србији издато девет дозвола.

ikea-1

Премијер Александар Вучић је поручио је да је данас добар дан за Србију и да је задовољан што се наша земља уврстила у клуб 47 земаља у којима Икеа има своје робне куће.

– Икеа је сигуран знак боље и успешније будућности Србије. Велика ми је част што припадамо клубу земаља 47 у којима Икеа има своје куће. Београд није једино место, направићемо више таквих робних кућа, а наредна ће надам се бити у околини Ниша, што је из више разлога за Србију важно – рекао је Вучић и додао да Србија не жели да буде само један град, већ жели да свима пружи шансу.

ikea-2

Ostale vesti

back-to-top