Medicinska škola izvodi humanitarnu predstavu

Postavljeno: 02.06.2021

Sutra od 16 i 19 sati, u okviru projekta Odjeci Tin Festa, u Beloj sali KCK biće održana predstava Medicinske škole „Kafanska priča o Gombocu“ po tekstu dr Dragana Anđelkovića, a u režiji Dušice Delić. Kupovinom karte za predstavu, sugrađani će uživati u izuzetnoj glumi i dati svoj doprinos, pošto predstava ima humanitarni karakter

Dramska sekcija ove škole je želela da se scenski život predstave ne završi samo učešćem na Tin Festu, već su odlučili da je izvedu još četiri puta u humanitarne svrhe i prikupljeni novac usmere na lečenje srednjoškolke.

Glumački ansambl čini 12 učenika Dramske sekcije Medicinske škole, a predstava govori o životu u jednom zabitom srpskom selu, prepuna je obrta i komičnih i tragičnih situacija.

„Kafanska priča o Gombocu“ je direktna priča o nama samima, skreće pažnju na dešavanja koja se svima događaju i opominje nas da uzmemo svoj život, svoju zemlju, narod, poljoprivredu i prirodu u svoje ruke i da je ne prepustimo strancima.

Tekst za ovu predstavu napisao je dr Dragan Anđelković, penzionisani profesor Medicinske škole. Učenici su se spremali da je izvedu prošle godine, ali su njeno izvođenje pomerili za ovu zbog pandemije korona virusom.

Predstave imaju humanitarni karakter i sva sredstva biće opredeljena za pomoć učenici ove škole. Cena ulaznice je 100 dinara.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top