Maštoviti ispraćaj predškolaca u uslovima epidemije

Postavljeno: 24.06.2020

Ova godina je zbog pandemije korona virusa bila neuobičajena i za predškolce koji su u junu zvanično završili svoj boravak u vrtićima. Upravo zbog toga vaspitačice kruševačkih obdaništa potrudile su se da mališanima prirede ispraćaj kako bi im kraj predškolskih dana ipak ostao u lepom sećanju

Mašte nije nedostajalo te su tokom protekle nedelje dvorišta ovdašnjih vrtića bila ukrašena mnoštvom balona, posetili su ih klovnovi, a deca i roditelji bili su veseli.

– Želeli smo da na neki način ulepšamo njihov odlazak iz vrtića, posebno imajući u vidu da većina njih ne dolazi još od sredine marta. Tom prilikom smo podelili i uverenja o završenom predškolskom vaspitanju i fascikle sa radovima koje su uradili tokom predškolskog – kaže Sinuela Cenc, glavna vaspitačica u vrtiću „Biseri“, iz koga je ove godine izašlo šezdesetak predškolaca.

Napominje da je sve organizovano u skladu sa merama zaštite zbog korona virusa. Program tokom koga je svako dete izrecitovalo po pesmicu održan je napolju, a stoličice su bile na propisanoj udaljenosti.

Slično dešavanje organizovale su i vaspitačice iz vrtića „Leptirić“, a mališane su posebno obradovali baloni napunjeni helijumom koje su na kraju susreta pustili u vazduh. Svaki ovdašnji vrtić je na svoj način obeležio odlazak još jedne generacije predškolaca.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top