Mališani se pripremaju za priredbu predškolaca

Postavljeno: 09.06.2022

Kruševački predškolci će se i ove godine, tradicionalno, oprostiti od obdaništa završnom priredbom koja će biti održana na Slobodištu, u sredu, 15. juna od 18 časova. Za ovu priredbu se uveliko sprema oko 800 mališana zajedno sa svojim vaspitačima, a ovogodišnja tema predškolske priredbe „Od bajke do čitanke“ je „Uzletimo u sport“

-Ove godine na završnoj priredbi učestvovaće oko 800 dece iz gradskog i seoskog područja, pripredba će trajti oko sat vremna, a deca će se predstaviti na sceni u devet slika – kaže Vesna Živković, direktorka predškolske ustanove „Nata Veljković“.

Priredba je zakazana za sledeću sredu, 15. juna, a dan pre, održaće se i generalna proba.

-Organizovaćemo  prevoz dece autobusima do Slobodišta, gde je i priredba. Ovogodišnja tema je „Uzletimo u sport“ i moram da kažem da nismo opterećivali roditelje da kupuju nove kostime, nego da iskoriste nešto od sportke opreme što imaju kod kuće, uz dodatak nekih rekvizita poput lopte, hulahopa, teniskog reketa i slično-navodi direktorka.

Na završnoj priredbi očekuje se veliki broj gledalaca.

-Ove priredbe su uvek jako posećene, očekujemo i do pet hiljada ljudi. Tu su uvek roditelji, bake, deke rođaci, ali koristim priliku da pozovem i ostale da dođu, da zajedno ispratimo još jednu generaciju u prvi razred-poručuje Živkovićka.

Inače, zbog epidemije korona virusa, završna priredba prošle godine nije održana na Slobodištu, već je svaki vrtić organizovao priredbu u dvorištu svog vrtića.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top