Mališani „pogurali“ skejtove

Postavljeno: 31.05.2022

Sportsko udruženje “Pirus” po drugi put organizuje potpuno besplatnu školu skejta za decu u kruševačkom Skejt parku svakog vikenda tokom narednih mesec dana. Na prvi čas koji je održan u nedelju, došlo je oko 30 učenika, voljnih da nauče osnove vožnje skejta.

-Prvi dan skejt škole je prošao odlično, s obzirom na to da je celog vikenda bilo kišovito vreme i da je mnogu decu kiša sprečila da dođu. Umesto u subotu, školicu smo otvorili u nedelju, baš zbog nepovoljnih vremenskih uslova– kaže Đorđe Živković, skejter sportskog udruženja „Pirus“.

Na prvi trening došlo je oko 30 dečaka i devojčica uzrasta od 5 do 15 godina.

-Neki učesnici su po prvi put došli, a neki su bili i na prošlogodišnjoj skejt školi. Utisci su pozitivni što sa naše strane, što sa strane roditelja i dece. Klinci su oduševljeni što ce u narednih mesec dana imati ispunjene vikende. Nadamo se lepšem vremenu i još većem broju posetilaca u narednih mesec dana- navodi naš sagovornik.

Inače, svaki/a polaznik/ca male škole skejta imaće obezbeđenu profesionalnu opremu, a da se što lakše „poguraju“ i savladaju osnovne trikove pomoći će im momci iz ovog udruženja. U okviru školice skejta biće organizovana i jednodnevna obuka prve pomoći.

Obuka će trajati do 26. juna, svake subote i nedelje od 18 časova.

Zainteresovani se mogu prijaviti na prvom treningu, na licu mesta, putem mejla [email protected], ili putem Instagram profila organizatora: https://www.instagram.com/thispearcrew/?hl=sr.

Za prijavu je potrebno poslati: ime i prezime i kontakt podatke.

Inače, Projekat „Poguraj se! – Mala škola skejta 2“ realizuje sportsko udruženje „Pirus“ kroz Konkurs za implementaciju lokalnog plana akcije za decu, a finansira grad Kruševac.

M.Stanković

 

Ostale vesti

back-to-top