Majski pozorišni repertoar – za svakoga po nešto

Postavljeno: 04.05.2021

Na sceni Kruševačkog pozorišta maj počinje muzičkim programom, odnosno klavirskim nastupom Violete Šarenac i Dragane Dimić, u sredu, 5. maja u 18 časova. Organizator programa je Kulturni centar Kruševac

U petak, 07. maja u 13 časova je otvaranje izložbe u foajeu Pozorišta “60 godina od prvog leta čoveka u kosmos“, koju organizuju Narodni muzej Kruševac i Udruženje “Sveslavica“. Narednog dana od 12 časova igra dečija predstava ovdašnjeg ansambla “Tri praseta”.
U Kruševačkom pozorištu će 12. maja od 19 sati, povodom Međunarodnog Dana medicinskih sestara biti izveden program “’Maske koje život znače“, koji donosi priče iz dnevnika medicinske sestre.

Četvrtak, 13. maj rezervisan je za “Sedmi dan”, Nezavisne produkcije Beograd, dok će 19. maja od 19 časova igrati predstava Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta Priština “Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji”. Nedelju dana kasnije, 20. maja, domaći ansambl izvodi komad “Zbogom gospodine Hafman”, a narednog dana je na sceni autorski projekat Nataše Rajković, Snežane Trišić i glumaca predstave “Za sada je sve OK”.

Dečiju predstavu “Mačak otišao u hajduke” Kruševačko pozorište igra 22. maja u podne, dok u 19 časova izvodi “Kabare čekaj bre”.
Pred publikom će se 24. maja u 18 sati naći predstava “Jesen stiže dunjo moja” sa kojom je dramska sekcija ovdašnje Gimnazije učestvovala na TIN Festu.

Subota, 29. maj u podne je rezervisana za još jednu predstavu Kruševačkog pozorišta “Ružno pače”, dok je istog dana u 19 časova predstava Kruševačkog pozorišta i gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, “Minut”.

Narednog dana pred publikom će se naći predstava “Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji”, a poslednjeg dana maja takođe predstava domaćeg anasmbla “Čekajući Godoa”.
Početak juna rezervisan je za predstavu “Familija, čin III scena 14”, koja igra 3. juna.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top