Majka, koja je nakon četiri decenije našla sina, dala izjavu policiji

Postavljeno: 28.01.2022

Nakon što je prošlog septembra DNK analiza pokazala da su Mlađan Radivojević (40) iz Aleksinca i Milica Milojević (70) iz sela Rutevac kod Aleksinca, koja je sumnjala da joj je beba oteta nakon porođaja 1981. godine, zapravo majka i sin, ona je danas u kruševačkoj Policijskoj upravi dala izjavu

-Izašla sam iz bolnice bez ikakve otpusne liste ili bilo kakve dokumentacije ubeđena da mi je beba stvarno preminula. Napominjem da prilikom rođenja deteta ni ja ni beba nismo dobili narukvicu koja se stavlja na ruku porodilje i bebe… Porodila sam se prirodnim putem, bez anestezije, rodila sam muško dete, čula ga da plače…– rekla je danas policiji, između ostalog, Milica Milojević.

Da je njen sin živ, posumnjala je kada je videla prilog na televiziji o nestaloj deci. Tada je kontaktirala članove Udruženja za istinu i pravdu o nestalim bebama, odnosno Vladine komisije koja se bavi ovom temom.

Za sada je dokazano da su Milica i Mlađan u srodstvu, ali time još uvek nije dokazana krađa. Radiša Pavlović iz Udruženja za istinu i pravdu o nestalim bebama to što je Milica Milojević izjavu dala tek sada, četiri meseca nakon što je stigla DNK analiza, povezano sa tim da Udruženje treba da se sastane sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

-Ona je dala temeljnu izjavu policiji, objasnila sve detalje što jeste posao tužilaštva, ali je trebalo da oni to urade pre. Zašto se baš sada dešava ovo kad  treba da se formira posebno tužilaštvo u Srbiji, zašto  pojedicni iz tužilaštva peru svoj nerad i zataškavaju o prethodnom periodu. Neophodno je na osnovu svega, formirati posebnu jedinicu tužilaštva, objediniti sve predmete u Srbiji i započeti sveobuhvatnu istragu, ništa više – smatra Pavlović.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top