“Mačak otišao u hajduke“ uskoro u Kruševačkom pozorištu

Postavljeno: 20.06.2020

Nakon tromesečne pauze zbog korona virusa, Kruševačko pozorište nastavlja sa radom, a pored predstava pod vedrim nebom na Slobodištu, priprema se i dečja predstava “Mačak otišao u hajduke“  koju će ovdašnja publika moći da pogleda najverovatnije polovinom narednog meseca

 „Mačak otišao u hajduke“ je lutkarska predstava, u dramatizaciji i režiji Aleksandra Pejakovića. Kostime i lutke su radili Dragana Đurić i Dušan Stanković, kompozitor je Asim Sarvan, dramaturg Jovan Ristić, scenski pokret Miljka Brđanin. 

U predstavi igraju glumci Kruševačkog pozorišta Slađana Nestorović Ristić, Biljana Savić, Jovanka Andrić, Dragan Marinković, Bojan Veljović i Nikola Rakić i mlade glumice  Jelena Tomić, Jelena Vukićević i Jovana Đorić.

Planiramo da rad na predstavi bude završen do 15.jula, a onda ćemo u zavisnosti od epidemiološke situacije, videti da li ćemo premijeru izvesti na otvorenom ili u sali. Verujem da će predstava već preko leta biti živa, mobilna i izazivati radost kod publike. Imamo i dosta poziva za gostovanja – kazao je Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.

Radeći na tekstu setio sam se davno zapisane izjave Branka Ćopića  da mu je mačak Tošo najdraži lik. Drago mi je da imam priliku da radim sa ansamblom Kruševačkog pozorišta i verujem da će ova predstava biti dugo igrana – kazao je reditelj Aleksandar Pejaković, uz podsećanje da je tema ovog komada lenjost, te da nas Branko podseća da je to jedna stara tema koja jednako interesuje i decu i roditelje.

Kada god radim novu predstavu za decu ja se vratim u detinjstvo i mislim da mi je tamo najlepše, tako da se nadam da će i deci ali i odraslima, kada budu gledali ovu predstavu, isto biti lepo – rekao je glumac Nikola Rakić.

Rakić se reditelju zahvalio što je, kako je kazao, iz Banjaluke došao ovde da radi baš Ćopića, “velikana i jednog od najvećih pisaca koji zaslužuje da mu se vratimo, da ga ne zaboravimo jer poseduje posebnu toplinu i dert”. Kazao je i to da se nada da ćemo u svom ovom besmislu koji nas je snašao, uspeti da pronađemo spas uz pomoć Ćopića.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top