Likovna izložba “Moj grad” otvorena u dvorištu Umetničke galerije

Postavljeno: 25.06.2021

Čini se da je dvorište Umetničke galerije od jutros “procvetalo“ koloritom Šarengrada koji su doneli radovi kruševačkih mališana pristigli na konkurs „Moj grad“. Više od stotinu radova malih učesnika likovnog konkursa koji je raspisala Umetnička galerija, naime, danas su izloženi na ulazu u Galeriju. Svaki od njih donosi poseban ugao, ideju ili viziju voljenog grada, a svi zajedno oslikavaju bogatstvo ne samo grada, već i talenta njegove dece

– Likovni konkurs „Moj grad“ Umetnička galerija Narodnog muzeja pokrenula je povodom 650 godina Kruševca sa namerom da podstakne decu i mlade da posmatraju okruženje u kome odrastaju, upoznaju bolje svoj grad, njegovu istoriju, značajne događaje i ličnosti koje su ga kroz vreme određivale, te njegovo spomeničko i arhitektonsko nasleđe – navodi se u pozivu koji je ova ustanova raspisala za mališane od predškolskog uzrasta, do maturanata osnovnih škola.

U Galeriji kažu da je odziv bio izvanredan, te da su posebno vredni bili predškolci i njihovi vaspitači, ali i da su osnovci nižih razreda sa svojim učiteljima pokazali veliko interesovanje i mnogo talenta.

Nakon odluke stručnog žirija, objavljeni su i najbolji. Tako su, u kategoriji predškolskog uzrasta, prvu nagradu podelili Mihajlo Milosavljević iz vrtića „Naša radost“ i grupni rad mališana iz „Goluba mira“ koji potpisuju Novak Nikolić, Magdalena Pavlović, Viktor Ilić i Nikolina Stanivuk.

Drugu nagradu ravnopravno su osvojile Drenka Jelić i Katarina Lazarević iz “Zvončića“ i Lea Stojanović iz „Kolibrija“ a trećenagrađeni radovi delo su Save Ristića iz vrtića „Labud“, te Đorđa Nikolića i Danila Milovanovića iz vrtića „Zvončić“.

U kategoriji prvog i drugog razreda osnovnih škola, prva nagrada pripala je Jeleni Gajić, druga Sari Šujkić, a treća Vanji Trišić, svi su učenici „Jovana Popovića“.

Među učesnicima u kategoriji treći, četvrti i peti razred osnovnih škola, prvu nagradu osvojila je Nađa Savković iz „Jovana Popovića“, iz iste škole dolazi i drugonagrađeni grupni rad III-4 odeljenja, dok treća nagrada nije dodeljena.
U kategoriji viših razreda dodeljena je samo prva nagrada i ona je otišla u ruke Teodore Stevanović iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Dodela nagrada zakazana je za nedelju u 11 sati u Umetničkoj galeriji, a izložbu umetničkih bisera naših mališana sugrađani mogu pogledati danas sve do 17 sati.

N.G.

Ostale vesti

back-to-top