LIDL planira gradnju novog supermarketa kod Autobuske stanice

Postavljeno: 11.05.2020

Kompanija Lidl priprema se za izgradnju još jednog prodajnog objekta u Kruševcu, na parceli između Jug Bogdanove i Železničke ulice. Gradska uprava je na sajtu krusevac.rs objavila Javni uvid u ovaj urbanistički projekat, koji će trajati do četvrtka, 14. maja

Prema pomenutom urbanističkom projektu koji se može naći na zvaničnom sajtu Gradske uprave krusevac.rs u odeljku aktuelnosti, novi objekat kompanije LIDL će biti izgrađen na parceli od blizu 8,5 hiljada kvadrata koja izlazi sa severne strane na Železničku, a sa južne na Jug Bogdanovu ulicu.

Sam prodajni prostor zauzimaće oko 2,5 hiljade kvadrata, zgrada će biti prizemna, a planirane su i zelene površine i više od stotinu parking mesta.

Ulaz  u supermarket će biti iz Jug Bogdanove, a predviđena je i izgradnja još jedne sobraćajnica koja će ići duž zapadne strane parcele.

Javni uvid u projekat novog LIDL supermarketa traje do četvrtka, ali, iako u njemu piše da ga građani mogu izvršiti u holu Gradske uprave svakog dana od 7,30 do 15,30, prema našem iskustvu, ulazak u zgradu Gradske uprave zbog zaštitnih mera je veoma otežan.

Zato iz Odeljenja za urbanizam i građevinarstvo preporučuju da se građani sa projektom upoznaju na sajtu Grada, a da svoje primedbe u pisanom obliku i naslovljene na ovo odeljenje koje se nalazi u kancelariji br. 16 Gradske uprave, predaju portirskoj službi na ulaznim vratima.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top