Lažno se predstavljao kao pripadnik službi bezbednosti, obećavao zaposlenje

Postavljeno: 13.10.2022

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Osnovnim javnim tužilaštvom u Kruševcu uhapsili su 11. oktobra u večernim časovima Zorana Kneževića (46) iz Raške zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevara i lažno predstavljanje

Osumnjičeni se tereti da se lažno predstavljao kao pripadnik Vojno bezbednosne agencije (VBA) dovodeći u zabludu oštećena lica da će članove njihovi porodica zaposliti u državnim službama i privatnim preduzećima. Osumnjičeni je u periodu od decembra 2021. do hapšenja na ovaj način stekao oko devet hiljada evra, a licima od kojih je novac uzima na prevaru govorio je da je navodno bio angažovan kao pripadnik neposrednog obezbeđenja aktuelnog direktora BIA-e, u periodu dok je isti obavljao funkciju ministra odbrane u Vladi Republike Srbije, što je potpuno neistinito, a oštećenima je navedeno plasirao kako bi ih uverio u svoju navodnu dobru pozicioniranost u bezbednosnom sektoru.

Sa oštećenim licima osumnjičeni je stupio u kontakt preko društvenih mreža, predstavljajući se pod lažnim imenom i prezimenom, dok je u javnosti već poznat kao lice koje se 2020. godine predstavljalo kao pripadnik BIA i VBA, obećavajući građanima posao u javnom sektoru. Na taj način, je od jednog muškarca i dve žene iz Kruševca uzeo oko 400 hiljada dinara.

Zbog ovog krivičnog dela Knežević je ranije osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i šest meseci. Međutim, tokom trajanja uslovnog otpusta, osumnjičeni je počinio novo krivično delo.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu, osumnjičenom je za novo krivično delo određeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega mu je sud odredio pritvor od 30 dana.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top