Kulturno leto

Postavljeno: 03.07.2024

Kulturni centar Kruševac planira mnoštvo različitih sadržaja koji će biti realizovani tokom letnjih meseci, odnosno u julu i avgustu, a raspored je dosta skoncentrisan i prilagođen za decu budući da je u toku raspust i da je za njih svaka aktivnost, posvećena kulturi, od velikog značaja

Leto kultuure počinje sutra na platou ispred Kulturnog centra od 20 časova predstavom za decu „Ko je u pravu deco?“, a potom od 8. jula i svakog narednog ponedeljka biće organizovana otvorena vrata Likovnog studia Maja Olić u Medijateci Kulturnog centra, od 17 i 30 za mlađi uzrast od 8 do 11 godina i od 19 sati za stariji uzrast od 12 do 15 godina.

U sredu 10. jula u Beloj sali od 20 i 30 počinje popularna predstava „Bora Šnajder“, dok će sutradan na platou ispred KCK biti realizovana dečija predstava „Surfi surf“, kao i u četvrtak 18. jula kada će biti odigrana „Mala ljubavna bajka“.

U Beloj sali 23. jula od 20 časova biće odigrano uvek dobro posećeno delo „Ćelava čistačica“ koje predstavlja komediju vezanu za aktuelne društvene teme i svet rijatili programa, inspiriše i podstiče na razmišljanje i razumevanje današnje omladine, dva dana nakon toga isped Kulturnog centra u istom terminu decu će zabavljati predstava „Škola za klovnove“.

Prvi dan avgusta biće upotpunjen dečijom predstavom „Tarzan i Džejn“ u 20 sati, a od 6. do 8. će na istoj lokaciji od 21 sat biti održani Džez koncerti grupe Consonance, potom Jazzmo i fank/džez sastava Funktastic Coalition, dok će 8. sat vremena pre koncerta, odnosno od 20 časova na istom mestu mališane okupiti još jedno delo pod nazivom „Ugašeni zmaj“.

U četvrtak, 15. avgusta na platou ispred Kulturnog centra od 20 sati počinje Karaoke okršaj, dečija muzička manifestacija koja ima cilj da otkrije najmađe muzičke talente i zabavi sugrađane, a za kraj, 22. avgusta u 20 časova će Pozorište za decu „Više od igre“ izvesti baletsku tačku „Uspavana lepotica“.

J.S.

Ostale vesti

back-to-top