Kulturni centar: Proglašenje pobednika na konkursu “Moj ljubimac” i veče mladih pesnika

Postavljeno: 17.12.2021

Svečano proglašenje pobednika na konkursu kratkometražnog filma “Moj ljubimac” održaće se danas (petak, 17. decembar) u Beloj sali kruševačkog Kulturnog centra. U istom prostoru sutra će se na književnoj večeri publici predstaviti književna omladina Kruševca

Novi festival kratkometražnog filma pod nazivom “PETMOVIE – moj ljubimac” koji je pokrenuo Kulturni centar Kruševac, danas će imati svoje prvo izvođenje. Nakon završetka umetničkog konkursa za decu od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta i poziva da snime kratki film o svojim kućnim ljubimcima, najkreativnijim učesnicima danas će biti dodeljene nagrade. Svečano proglašenje pobednika zakazano je za 12 sati, a filmovi koje je odabrao žiri, biće prikazivani u prostoru Kulturnog centra, na društvenim mrežama i veb stranici.

Još jedan događaj posvećen mladim stvaraocima zakazan je za sutra (subota, 18. decembar) u 19 sati. Reč je o prazničnoj pesničkoj večeri Književne omladine Kuševca pod nazivom “Mladi romantičari”. Publici će se predstaviti mladi pesnici, srednjoškolci i studenti.

Ovaj program se, inače,  organizuje u kontinuitetu od početka ovogodišnjeg  „Leta kulture KCK“, a njegov cilj je da  mladi talentovani Kruševljani  dobiju svoj prostor i u okviru pesničkog druženja promovišu svoju poeziju. Medijator književne večeri biće dramaturg KCK Nemanja Petronijević.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top