Kulturni centar Kruševac proslavio 31 godinu postojanja

Postavljeno: 22.02.2023

Povodom Dana ustanove i obeležavanja trideset i jedne godine postojanja, Kulturni centar Kruševac sinoć je priredio svečano uručenje nagrada. Na svečanosti, pre muzičkog dela, odnosno nastupa estradne umetnice Nede Ukraden, uručena je nagrada „Slovo ljubve” direktoru „Borbe“ i pokretaču istoimenog časopisa za kulturu, Andriji Jorgiću.

Jorgić je dobitnik Svetosavske povelje, Izuzetne Vukove nagrade, Sretenjskog ordena drugog stepena i priznanja „Najbeograđanin“, a kako kaže, ovo priznanje mu je najdraže.

Ova nagrada mi znači mnogo, meni lično, i mladoj ekipi koja danas piše za Borbu, vrlo afirmativno. To nam je podstrek i znak da smo na dobrom putu. Mi smo pokretači jedinog časopisa o kulturi, a to je časopis Borba. Često obilazimo gradove, Kulturne centre širom Srbije, kao i znamenitosti u našoj zemlji. Napomenuo bih da sam prošle godine primio u ime KCK, mnogo značajnih priznanja, a mogu slobodno da kažem da mi je ova nagrada od Kulturnogcentra Kruševac, ubedljivo najdraža – istakao je Jorgić.

Direktorka KCK, Violeta Kaplarević, iznela je svoje utiske o dosadašnjem radu ustanove, kao i o priređenoj svečanosti.

– Sve što smo zaplanirali, to smo i realizovali. Bilo je i dodatnih programa, gde smo u saradnji sa našim saradnicima, udruženjima, raznim asocijacijama, Gradskom upravom, realizovali glavne gradske događaje, poput Vidovdana, poput otkrivanja spomenika, parkova. Tako da, zadovoljni smo postignutim u prethodnoj godini. Idemo dalje, ono što želimo ove godine jeste i nov program rada. Tu je i nastavak konstrukcije bioskopa Kruševac, a to uključuje modernizaciju opreme, tehnike, ne samo bioskopa, nego i ostalih prostora. Nagrada “Slovo ljubve” svake godine dodeljuje se osobama koje su postigle izuzetne rezultate u oblasti kulture i umetnosti. Ove godine jednoglasnom odlukom članova komisije KCK, nagrada je dodeljena direktoru „Borbe“ Andriji Jorgiću. Nakon priređene svečanosti i uručenja nagrade, usledio je besplatni concert Nede Ukraden, u dva termina, zbog velike zainteresovanosti građana – rekla je ona.

                                                                                                                 V.M.

Ostale vesti

back-to-top