Kuglaši Prve petoletke odložili meč sa Car Lazarom

Postavljeno: 26.02.2022

Muški kuglaški klub Prva petoletka iz Trstenika, koja vodi na tabeli prve lige Srbije, zbog bolesti nekoliko igrača odložio  je sutrašnji meč sa kruševačkim Car Lazarom koji je zakazan na kuglani u Kragujevcu, jer Trsteničani nemaju svoju kuglanu. Istina, jedno vreme su koristili Sportskog centra u Kruševca, gde su nastupali kao domaćini, a u novije vreme su se odlučili da domaćini budu u Kragujevcu

-Taman krenemo i dobro igramo, a ekipe odlažu susrete iz objektivnih razloga, tako da tu ništa ne možemo. Mi smo bili spremni da ukrstimo koplja sa komšijama iz Trstenika bez obzira što su trenutno bez poraza na čelnoj poziciji u prvoligaškom društvu, ali smo rano jutros obavešteni da zbog virusa Kovid 19 nisu u stanju da organizuju ovu utakmicu-ističe Ljubiša Zdravić, jedan od boljih strelaca, ako ne i najbolji uz Dramićanina, iz  Car Lazara.

Predsednik kluba Car Lazar, Gojko Eskić, ne sumnja u čestitost komšija iz Trstenika, da su morali da odlože ovaj susret zbog bolesti svoji prvotimaca, ali naglašava da to smeta Car Lazaru koji je tempirao formu, znajući da će susret da se igra sutra u Kragujevcu.

-Naš cilj je da opstanemo u prvoligaškom društvu, jer imamo poput mnogih drugih klubova probleme sa takođe bolesnim igračima i svim drugim nedaćama svojstvenim kuglanju. Kuglanje u Kruševcu ima tradiciju dugu pola veka, ali zanimljivo je da mi godinama igramo u istom sastavu i nikako ne možemo da privolimo mlade da dođu i ostanu u klubu, da se pridruže starijim igračima i budu spremni da brane boje Car Lazara. Naprotiv, oni se zadrže neko vreme, a onda odlaze, a mi nismo u stanju da ih zadržimo u našem klubu- naglašava Gojko Eskić.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top