“KRUŠKA” i sedam predstava

Postavljeno: 02.02.2020

Tradicionalni Revijalni festival predstava za decu “KRUŠKA”, koji Kruševačko pozorište organizije tokom zimskog raspusta, pred najmlađu teatarsku publiki dovodi sedam predstava, pet gostujućih i dve domaće

Deca će, u okviru dvanaeste “KRUŠKE”,  koja traje od 4. do 10. februara, predstave moći da gledaju u terminima od 17 i 19 časova. 

Prvog festivalskog dana biće odigrana predstava Kruševačkog pozorišta “Tajna čarobne muzike”,  za koju je tekst napisao Tode Nikoletić, a adaptaciju i režiju uradio Miodrag Dinulović. Ta predstava  je premijerno izvedena pre dve decenije. 

U sredu, 5. februara, pred najmlađe izlazi ansambl Narodnog pozorišta Priština, koji će odigrati “Uspavanu lepoticu”. Tekst i režiju potpisuje Radmila Knežević.

Puls teatar iz Lazarevca će 6. februara  izvesti predstavu “Strahinja” za koju je tekst napisao  Željko Hubač, po motivima romana Jasminke Petrović. Režirao je Šari Sabel Strandmark.

Termini su u petak, 7. februara, rezervisani za Pozorište za decu Kragujevac i predstavu “Ježić  Žožo”, autora Kuzmana Krsteva.

Narodno pozorište Leskovac  će “Pepeljugu” odigrati 8. februara. Reč je o predstavi  urađenoj prema tekstu Šarla Peroa, u dramatizaciji i režiji Stojana Mladenovića.

U nedelju, 9. februara, pred publikom će se naći još jedna predstava domaćeg ansambla, “Lepotica i zver”, prema tekstu Željka Hubača, u režiji  Zorana Lozančića.

Predstavom “Nije lako biti dete” Narodnog pozorišta Novi Pazar u ponedeljak, 10. februara, završava se dvanaesta “KRUŠKA”. Tekst i režiju potpisuje Miodrag Dinulović. 

Cena ulaznica za predstave je nepomenjena i iznosi 200 dinara.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top