+381 64 812 51 81
Naslovna » Kultura »  “KRUŠKA” i sedam predstava

 “KRUŠKA” i sedam predstava

Tradicionalni Revijalni festival predstava za decu “KRUŠKA”, koji Kruševačko pozorište organizije tokom zimskog raspusta, pred najmlađu teatarsku publiki dovodi sedam predstava, pet gostujućih i dve domaće

Deca će, u okviru dvanaeste “KRUŠKE”,  koja traje od 4. do 10. februara, predstave moći da gledaju u terminima od 17 i 19 časova. 

Prvog festivalskog dana biće odigrana predstava Kruševačkog pozorišta “Tajna čarobne muzike”,  za koju je tekst napisao Tode Nikoletić, a adaptaciju i režiju uradio Miodrag Dinulović. Ta predstava  je premijerno izvedena pre dve decenije. 

U sredu, 5. februara, pred najmlađe izlazi ansambl Narodnog pozorišta Priština, koji će odigrati “Uspavanu lepoticu”. Tekst i režiju potpisuje Radmila Knežević.

Puls teatar iz Lazarevca će 6. februara  izvesti predstavu “Strahinja” za koju je tekst napisao  Željko Hubač, po motivima romana Jasminke Petrović. Režirao je Šari Sabel Strandmark.

Termini su u petak, 7. februara, rezervisani za Pozorište za decu Kragujevac i predstavu “Ježić  Žožo”, autora Kuzmana Krsteva.

Narodno pozorište Leskovac  će “Pepeljugu” odigrati 8. februara. Reč je o predstavi  urađenoj prema tekstu Šarla Peroa, u dramatizaciji i režiji Stojana Mladenovića.

U nedelju, 9. februara, pred publikom će se naći još jedna predstava domaćeg ansambla, “Lepotica i zver”, prema tekstu Željka Hubača, u režiji  Zorana Lozančića.

Predstavom “Nije lako biti dete” Narodnog pozorišta Novi Pazar u ponedeljak, 10. februara, završava se dvanaesta “KRUŠKA”. Tekst i režiju potpisuje Miodrag Dinulović. 

Cena ulaznica za predstave je nepomenjena i iznosi 200 dinara.

J.B. 

Tradicionalni Revijalni festival predstava za decu “KRUŠKA”, koji Kruševačko pozorište organizije tokom zimskog raspusta, pred najmlađu teatarsku publiki dovodi sedam predstava, pet gostujućih i dve domaće Deca će, u okviru dvanaeste “KRUŠKE”,  koja traje od 4. do 10. februara, predstave moći da gledaju u terminima od 17 i 19 časova.  Prvog festivalskog dana biće odigrana predstava Kruševačkog pozorišta “Tajna čarobne muzike”,  za koju je tekst napisao Tode Nikoletić, a adaptaciju i režiju uradio Miodrag Dinulović. Ta predstava  je premijerno izvedena pre dve decenije.  U sredu, 5. februara, pred najmlađe izlazi ansambl Narodnog pozorišta Priština, koji će odigrati “Uspavanu lepoticu”. Tekst…

Review Overview

Rejting korisnika 4.8 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Kruševačka pijaca od sada na „novoj adresi“!

Fejsbuk grupa“ Pijaca Krusevac online prodaja” za samo tri dana  okupila je blizu 4.000 članova . Grupa povezuje poljoprivredne proizvođače ...

Uvodi se policijski čas od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova

Zabrana kretanja za dane vokenda produžena je i od sada će važiti od petka u 17 časova do ponedeljka u ...

U Kruševcu 67 obolelih od korona virusa, u Okrugu 91 

Korona je do danas potvrđena kod 61 osobe u Kruševcu, u Okrugu  je od tog virusa obolelo 91 lice, a ...

Korona ugrožava opstanak lokalnih medija u Srbiji

Pandemija korona virusa i vanredno stanje uvedeno kao odgovor na epidemiju ozbiljno prete da ugroze opstanak lokalnih medija u Srbiji ...

Socijalna davanja nastavljaju se u vanrednom stanju, moguće podneti zahtev i za nova

Socijalna pomoć se redovno isplaćuje, a oni koji nisu u mogućnosti da ih podignu, mogu ovlastiti srodnika ili osobu od ...